TV SLIKE I PRILIKE: Najbolje je kod kuće

Već od ranog jutra zabrinute voditeljke u dekoltovanim haljinama „predu crnu vunu“, razvlače priče posle kojih, verujemo, niko nema volje da ide na posao, ako ga ima. Krenu sa političkim temama, pa zaokrenu na ekonomiju, pa onda udare u sentiment sa siročetom kojem je potreban novac za lečenje od teške bolesti

Piše: Branislava Džunov

Kukuruz, zlatan i otrovan. U promašaj ovogodišnjeg roda televizija nas je uvela oprezno, kao nevažno. Da se mnogo ne uzbuđujemo. Tačno je, rod je plesniv, na plodu su najvećim delom razvijene gljivice opasne po zdravlje ljudi i stoke. Znalo se to još od letos, ali se ćutalo. Kad je vraćena pošiljka izvezena u Italiju, više nije moglo da se krije. Onda su počeli da defiluju stručnjaci raznih profila, od profesora univerziteta do agronoma sa njiva sa protivurečnim izjavama. Sumnje nema, rod je zakazao, ali ne samo kod nas. Samo što su drugi mnogo više vodili računa, pa preko zdravog kukuruza u silosima nisu sipali ovaj otrovni. Pa i nije tako kancerogen. Može se manjkavost ublažiti mešanjem i mlevenjem, moći će da se iskoristi za ishranu stoke… Da ne verujete šta su sve rekli. Kako se god okrene, poješćemo ga, to vam je, valjda, jasno. Naći će način za poturanje buđavih klipova.

Mnogo se nasekirasmo zbog situacije u Sloveniji, protesta i nezadovoljstva stiglih do ljubljanskih i mariborskih ulica. Slovenci se bune, neće da žive loše, nije im tako obećano. Nijedna TV stanica nije pružila ni pravu ni kompletnu sliku o „događanjima u regionu“. Više se išlo na senzacionalizam, na čuđenje. Od čuda u Sloveniji do Slovenije u čudu. Uzimana kao uzor kakva bi mogla biti Srbija, sada, kao trudna mlada, više ne može da sakrije stomak, ni breme svojih problema.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: