„ДРАМИНИ“: Од мале радионице до савремене фабрике

Недавно су пословне ташне, каишеви и новчаници из фирме породице Ђуровић освојили престижна признања на сајмовима у Сарајеву, Будви, Нишу, Новом Саду, Суботици, Минхену и Москви

malene-radioniceПошто као микробиолог није могао да издржава породицу, Милан Ђуровић (47) из Прибоја је, на предлог мајке Десе, одлучио да се још више ангажује у приватном бизнису. Ову идеју је прихватио и брат Драган па су, пре двадесет година, основали породичну фабрику “Шеф“ која је, пратећи дешавања на тржишту, прерасла у „Драмини“. Од првобитних петнаестак, данас производе више од 800 артикала. Фабрика је у најбољим данима, пре економске кризе, запошљавала 30 радника, а данас десетак, мада тај број варира, што зависи од поруџбина, али не пређе бројку од 15.

Деса Ђуровић, креативна и способна жена, на основу интересовања купаца дефинисала је производни програм овог породичног бизниса. Као брижна и одговорна мајка синовима је задужења поделила по склоностима које су од детињства имали.

– Кренули смо из мале радионице, а онда расли. Као што је расла и умножавала се наша породица. Ширили смо производни програм и просторије, па смо у Потпећи, недалеко од Прибоја, изградили савремену породичну фабрику, присећа се оснивач породичне фабрике „Драмини“ Деса Ђуровић. Иако је сада пензионерка, она често надгледа да ли се поштују квалитет и рокови испоруке. Њена креативност и искуство су драгоцени за успешан рад породичне фирме, кажу у овој фабрици.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: