Како ускладити образовни систем са потребама привреде

Посланици водећих политичких партија у Народној скупштини одговарају на питања чланица Удружења пословних жена, а сврха је да се утиче на поправљање пословног амбијента. Пројекат реализују УПЖ, наш часопис и продукцијска кућа Атлантис, уз подршку Америчке амбасаде у Србији

obrazovni-sistemУ оквиру пројекта ”Предузетнице питају”, чланице Удружења пословних жена (УПЖ) постављају питања и траже одговоре како би се утицало на унапређење пословног амбијента у Србији. На питања одговарају посланици у Народној скупштини у Одбору за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, односно представници водећих политичких партија: Српске напредне странке (СНС), Социјалистичке партије Србије (СПС), Уједињених региона Србије (УРС) и Демократске странке (ДС).

Предузетнице на овај начин информишу представнике партија, који утичу на доношење одлука о важним економским питањима у Србији, о ономе што их највише оптерећује у пословању. Пројекат реализује УПЖ, у сарадњи са Економетром и продукцијском кућом Атлантис, а уз финансијску подршку Америчке амбасаде у Србији. У електронској форми овог пројекта, телевизијски прилози се емитују на каналу Б92 инфо, почев од 8. марта па до краја ове године.

Четврто питање у оквиру пројекта ”Предузетнице питају” поставила је Марушка Топаловић, директорка студија ”Марушка” из Прељине код Чачка. Она је питала да ли ће држава предузети мере које би допринеле да се кадрови за текстилну индустрију школују према потребама привреде?

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: