КОНФЕРЕНЦИЈА УПЖ: Принципи оснаживања жена

Принципи оснаживања жена представљају сет једноставних правила и препорука за предузећа и нуде упутства о томе како оснажити жену на радном месту, на тржишту и у заједници кроз друштвено одговорну пословну политику. Директори МСП, њих 51, потписали су Изјаву подршке принципа оснаживања жена у Србији

osnazivanje-zenaПредставници 51 предузећа у Србији прихватили су 8. маја на конференцији Удружења пословних жена Србије (УПЖ), одржаној у Београду, Принципе оснаживања жена и потписали Изјаву подршке принципа оснаживања жена. Ове принципе у свету примењује око 550 компанија. Предузетници су на овај начин подржали унапређење равноправности између жена и мушкараца, интерно према запосленима и екстерно у пословању са партнерима, добављачима, клијентима и заједници.

Представнике малих и средњих предузећа, са принципима које промовише организација УН Вомен (UN Women), упознао је УПЖ Србије кроз пројекат ”Унапређење капацитета МСП на имплементацији Принципа оснаживања жена”, у сарадњи са УПЖ ”Еве” из Ваљева, ”Надежда Петровић” из Чачка, УПЖ из Ниша, Асоцијацијом ПЖ ”Визија из Крагујевца” и Академијом женског предузетништва из Бачког Петровца. Циљ ове активности, која је започета у јануару и траје десет месеци, јесте да упозна руководиоце и власнике МСП са ”Седам принципа оснаживања жена” и помогне приликом њихове имплементације.

Принципи оснаживања жена представљају сет једноставних правила и препорука за предузећа. Они нуде упутства о томе како оснажити жену на радном месту, на тржишту и у заједници кроз друштвено одговорну пословну политику. Директори МСП у Србији су током марта прошли обуку за имплементацију ових принципа.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: