Од кертриџа до „паметне табле“

Ђорђевићи у Нишу имају три локала: у једном продају и сервисирају биротехничку опрему и компјутере, у другом рециклирају тонер касете, а у трећем продају интерактивне табле

kompjuteriФирма „Национал сервис“ у Нишу основана је 2000. године, а од 2005. године послује као предузеће. Власник Зоран Ђорђевић радио је у истоименој београдској фирми као сервисер, али када је почела приватизација, купио је фирму и наставио да ради као приватник. Веровао је да долази време технике и рачунара. И – није се преварио.

Његова супруга Данијела планирала је другачији професионални пут, али како „ивер не пада далеко од кладе“ основала је радњу за рециклажу тонер касета под истим именом – „Национал“. Уз помоћ „Енеке“ купила је комору у Кини и почела рециклажу. Ради већ годину дана, задовољна је, али каже да је Зоранова фирма, ипак, јача.

Уствари, власништво у њиховом случају је формалност, јер раде заједнички. Данијела више времена проводи са супругом у „Национал сервису“ у центру Ниша где води књиговодство и прикупља тонер касете које рециклира у својој радњи на Делијском вису, на периферији града. Њена сестра Бојана и сестрић Миљан, обоје без сталног запослења, обучени су за рециклажу, па јој често притекну у помоћ. У сервису и радњи запослено је укупно осморо људи, укључујући и њих двоје.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: