JOŠKO MRNDŽE, GOOGLE: Od digitalnog izloga do interaktivne prodavnice

Digitalni marketing je veoma dinamična industrija za koju u Srbiji postoje dobri uslovi za dalji razvoj. S obzirom na strukturu već postojećih oglašivača i biznisa koji razumeju važnost interneta i novog digitalnog doba, rast će se neizbežno desiti i biće veoma brz

Joško Mrndže

Joško Mrndže

Google Engage je lansiran u više od 40 zemalja sveta i pokazao se izuzetno kvalitetnim i funkcionalnim. Reč je o Guglovoj platformi koja svim web profesionalcima – marketinškim agencijama, IT stručnjacima, developerima, pruža mogućnost da se sertifikuju za prenošenje znanja, zajedno sa Guglom, i da tako dođu do većeg broja klijenata, ponude svoje veštine i što je najvažnije – donesu korist svojim partnerima u rastućem digitalnom dobu. Reč je o veoma dinamičnoj industriji.

Ovako Joško Mrndže, regionalni menadžer Gugla za Adriatik regiju (Country Manager Adriatics), objašnjava prednosti novog Guglovog programa, koji je 6. juna predstavljen u Beogradu, na konferenciji „Google Engage“. U razgovoru za Magazin Biznis on ističe da u eri modernog oglašavanja i digitalnog marketinga postoje izuzetno razvijene “internet oglašivačke zemlje” – poput Velike Britanije, gde je više od 25 odsto ukupnih investicija u marketing usmereno na onlajn medije čime je internet najveći medij u ukupnom oglašavanju, dok se u našem regionu ta brojka kreće između pet i petnaest odsto. Srbija se nalazi otprilike u sredini što naš sagovornik smatra velikom prilikom za agencije i klijente na tržištu koje će sasvim sigurno rasti.

– Studija IAB-a pokazuje da internet, od svih medija, najbrže raste. Ovo je vrlo dinamično tržište i stvari će se dešavati vrlo brzo, a razlog je to što korisnici, odnosno potencijalna ciljna grupa, provode puno vremena na internetu. Ukoliko im se želite obratiti, naročito mlađim kategorijama, onda je prirodno da svoje kampanje i ukupno oglašavanje strukturirate prema njima – navodi Mrndže.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

 • FIAT TALENT POOL PROGRAM: Šansa za mlade inženjere
 • DODELJENO 12 PRESTIŽNIH MBA STIPENDIJA USPEŠNIM SRPSKIM MENADŽERIMA: Stipendije za najbolje
 • PRIVREDNA KOMORA SRBIJE ZA SUŠTINSKE REFORME: Sistemsko rešavanje urgentnih problema
 • UNIKA OSIGURANJE OSTVARUJE CILJEVE POSTAVLJENE DO 2020. GODINE: Dobar start u 2013. i dinamičan rast
 • BRITISH AMERICAN TOBACCO: KAKO BI IZGLEDAO SVET BEZ LEGALNE DUVANSKE INDUSTRIJE: U svetu nelegalno prodato 600 milijardi cigareta u 2012.
 • DIRK OLIN, EKSPERT U OBLASTI DRUŠTVENO ODGOVORNOG POSLOVANJA, GOSTOVAO U BEOGRADU: Sunce najbolje dezinfikuje
 • XYZ PREMIUM FASHION STORE: Modno veče za pristupačni luksuz
 • KOMERCIJALNO TRŽIŠTE NEKRETNINA U BEOGRADU I REGIONU: Oporavak uvek dolazi posle krize
 • FILIP KOTLER, DŽON BOVEN, DŽEJMS MEJKENS: MARKETING U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJERSTVU I TURIZMU (15): Definišite moć klijenata
 • PITER F. DRAKER: DRAKER IZ DANA U DAN (5): Uživanje u poslu
 • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. jula 2013.
Podelite ovaj tekst: