DVE DECENIJE PORODIČNE KOMPANIJE VIVEX GRUPA: Ovo je tek početak

Vivex grupa je u partnerstvu sa tajvanskom firmom Master Automodus iz Tajpeja napravila inteligentni depozitni sef koji je ovoga jula izvezen u Peru, Meksiko, Rusiju, Nemačku, Indoneziju… Sve to se uklapa u izvoznu strategiju ove srpske kompanije koja je poznata po izradi opreme za poslovanje gotovim novcem, a za sada 30 odsto svoje proizvodnje izvozi u region

Vesna Pucar Grubor i Vitomir Grubor

Vesna Pucar Grubor i Vitomir Grubor

Ove godine srpska kompanija Vivex grupa obeležava dve decenije uspešnog rada. U tom periodu razvila se od Vivex Trejdinga u Srbiji 1995. godine, potom u Banjaluci, zatim Vivex servisa 2003. godine, da bi 2012. godine počela izradu sopstvenih softverskih proizvoda. Svih tih godina ova porodična kompanija je u vlasništvu supružnika Vesne Pucar Grubor i Vitomira Grubora. Najviše sarađuju sa bankama jer izrađuju opremu za poslovanje gotovim novcem, izvoze 30 odsto svoje proizvodnje u region, a ovoga jula je prvi inteligentni depozitni sef izvezen u Peru, što se uklapa u izvoznu strategiju kompanije i u razvijanje partnerstva sa tajvanskom firmom Master Automodus iz Tajpeja. O tome šta je presudno uticalo na takav razvojni put kompanije, na kojim proizvodima sada rade i kakvi su im planovi, supružnici Grubor za Magazin Biznis kažu da ima razloga za zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima ali da razvoj kompanije tek predstoji.

Kao najavu tog razvoja, naši sagovornici ističu da Vivex grupa ima ugovorenu isporuku 25 uređaja, inteligentnih sefova „Kuan 2“ za Meksiko, Rusiju, Nemačku, Tajvan, Indoneziju… Ove mašine idu kao test uzorci, u julu je krenuo prvi sef, pa bi u septembru trebalo da se završi kompletna isporuka. A onda se čeka reakcija tržišta i dalji dogovori.

– To su ogromna tržišta. Mi verujemo u ovo i puno ulažemo u ovaj izvoz. Zato je za nas ovo tek početak – kaže Vitomir Grubor i dodaje da činjenicu da je globalno tržište ogromno, proizvođač shvati tek kad ode na neki međunarodni sajam i izađe iz naših okvira gde se naručuje tek nekih 10-20 uređaja.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • NIS PREDSTAVIO IZVEŠTAJ O ODRŽIVOM RAZVOJU ZA 2014. GODINU Stabilno poslovanje, uz neto dobit
  • UNIDOCS BUSINESS BOX ZA EFIKASNIJE POSLOVANJE Napredna verzija OSA softvera
  • BIS-WEB POSLOVNI PROGRAM Minimalni troškovi, najbolji rezultat
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE Pošaljite pravu poruku
  • POSLOVNA SAZNANJA Mindfulness – prirodan lek protiv stresa
  • DR VESNA MATIĆ: FINANSIJE SRPSKE (3) Finansijski genije dr Laza Paču
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2015.
Podelite ovaj tekst: