TV SLIKE I PRILIKE: Grčka musaka

Završila se još jedna televizijska sezona i na samom kraju prodenulo se mnogo toga uzbudljivog; naekonomskoj, političkoj i sportskoj sceni, uključujući i visoke temperature koje najavljuju vrelo leto, u praktičnom i prenosnom smislu.

Branislava Džunov

Branislava Džunov

Na sve to naslanja se i dilema: kuda na odmor? Grčku pritiska Evropska unija zbog nevraćenih kredita, Turska je pod opsadom izbeglica, Tunis je postao meta terorističkih napada, Hrvatska i dalje nije baš popularna destinacija, Crna Gora je uvek na raspolaganju, ali tamo se više raduju Rusima… Kuda može da se ode na šest rata ili uz prihvatljiv popust. Ostanite u Srbiji, lepša je nego što je poznajete, ne poklanjajte evre drugima, poručio je premijer.

Kampanja je, sasvim sigurno, trebalo da počne mnogo ranije, ali i sa „zakasnelim paljenjem“ ideja se solidno primila. Bar nas tako uverava ministar turizma i trgovine, koji je preuzeo stvar u svoje ruke. Sa vaučerom od pet hiljada dinara može se letovati u više od 250 objekata širom lepe domovine. Da parafraziramo Duška Radovića, ko je imao sreće da se ovog jutra probudi u Srbiji, već je dovoljno postigao za ovaj dan… Voljeni pesnik je to rekao za Beograd, malo ironično. U sadašnjem kontekstu zvuči patetično, ali i svrsishodno. Oni kojima more nije jedina alternativa imaju priliku da, na kraćim relacijama, beru šumske jagode, borovnice, tragaju za tartufima ili sakupljaju lekovito bilje. Da stvarno budu srećni u prirodi.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • NIS PREDSTAVIO IZVEŠTAJ O ODRŽIVOM RAZVOJU ZA 2014. GODINU Stabilno poslovanje, uz neto dobit
  • UNIDOCS BUSINESS BOX ZA EFIKASNIJE POSLOVANJE Napredna verzija OSA softvera
  • BIS-WEB POSLOVNI PROGRAM Minimalni troškovi, najbolji rezultat
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE Pošaljite pravu poruku
  • POSLOVNA SAZNANJA Mindfulness – prirodan lek protiv stresa
  • DR VESNA MATIĆ: FINANSIJE SRPSKE (3) Finansijski genije dr Laza Paču
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2015.
Podelite ovaj tekst: