9. JUNSKI SUSRET ČLANOVA SAM: U znaku evropskih integracija

Organizovali smo brojne aktivnosti, poput učešća na okruglom stolu „Srbija na putu ka EU”, kao i posete predstavnika SAM-a Evropskoj komisiji u Briselu početkom ove godine, rekao je Milan Petrović, predsednik SAM-a

susret-clanova-samU organizaciji Srpske asocijacije menadžera (SAM), održan je 9. Junski susret članova SAM, 16. juna u bašti hotela Falkenštajner, u Beogradu. Kao i svake godine, ovaj događaj je okupio najuglednije menadžere i privrednike, visoke zvanice iz državnih institucija, predstavnike diplomatskog kora, međunarodnih institucija i mnogobrojne medije.

Pored tradicionalnog okupljanja, ove godine tema Junskog susreta bila je proces evropskih integracija, kao i saradnja sa institucijama Vlade. Specijalni gosti na događaju bili su Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja, zadužena za evropske integracije u Vladi Republike Srbije, i Franc Bogovič, poslanik i potpredsednik grupe „Prijatelji Srbije” u Evropskom parlamentu. Jadranka Joksimović je ocenila da se proces evropskih integracija zasniva na konstantnom učenju i na adaptaciji i implementaciji tih promena:

– Biznis zajednica ima jedinstvenu ulogu, a to je da olakša razmenu informacija i da implementira princip „dobrog ekonomskog upravljanja” koje je ključno u procesu integracija. Dobro je što su ove godine evropske integracije u fokusu biznismena, jer sam proces nosi promene investicionog ambijenta, kako bi se podigla konkurentnost privrede, rekla je ministarka Joksimović.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • NIS PREDSTAVIO IZVEŠTAJ O ODRŽIVOM RAZVOJU ZA 2014. GODINU Stabilno poslovanje, uz neto dobit
  • UNIDOCS BUSINESS BOX ZA EFIKASNIJE POSLOVANJE Napredna verzija OSA softvera
  • BIS-WEB POSLOVNI PROGRAM Minimalni troškovi, najbolji rezultat
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE Pošaljite pravu poruku
  • POSLOVNA SAZNANJA Mindfulness – prirodan lek protiv stresa
  • DR VESNA MATIĆ: FINANSIJE SRPSKE (3) Finansijski genije dr Laza Paču
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2015.
Podelite ovaj tekst: