DANKA SELIĆ, BEOGRADSKI SAJAM: Magnet za privlačenje stranih kompanija i poslovnih ljudi

Procena je da na jedan evro koji zaradi za sebe Sajam posredstvom svojih manifestacija različitim mehanizmima generiše višestruko veće prihode za privredu grada i Republike

Danka Selić

Danka Selić

Iako je Beogradski sajam na početnom spisku od 502 preduzeća čija se privatizacija očekuje do kraja godine, pa i na spisku kompanija koje u najskorijoj budućnosti gube svaku državnu potporu, Sajam ni na koji način nije u „istom košu“ sa preduzećima koja su, kako se često kaže, „otpisana“, „neće biti spasena“, „idu na doboš“ ili „ostaju bez zaštite“. Naprotiv, Beogradski sajam je po svim poslovnim parametrima, koji uključuju i izuzetnu vrednost brenda, etabliran kao reprezentativna sajamska kuća sa najpriznatijim i najpoznatijim manifestacijama u regionu. To je privilegija, ali i odgovornost koju je kompanija spremna da prihvati.

Ovako Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma, ocenjuje trenutnu poziciju kompanije na čijem je čelu od januara 2014. godine. U razgovoru za Magazin Biznis ona kaže da za razliku od većine kompanija sa spiska za privatizaciju, Beogradski sajam nije na budžetu i donacijama.

– Dakle, ni u jednom segmentu poslovanja Beogradski sajam nije na teretu države, a primanja zaposlenih i obaveze prema gradu i državi u celini se izmiruju na vreme i iz vlastitih sredstava – ističe Selićeva.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • VESTI IZ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE
  • NIS PREDSTAVIO IZVEŠTAJ O ODRŽIVOM RAZVOJU ZA 2014. GODINU Stabilno poslovanje, uz neto dobit
  • UNIDOCS BUSINESS BOX ZA EFIKASNIJE POSLOVANJE Napredna verzija OSA softvera
  • BIS-WEB POSLOVNI PROGRAM Minimalni troškovi, najbolji rezultat
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE Pošaljite pravu poruku
  • POSLOVNA SAZNANJA Mindfulness – prirodan lek protiv stresa
  • DR VESNA MATIĆ: FINANSIJE SRPSKE (3) Finansijski genije dr Laza Paču
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2015.
Podelite ovaj tekst: