EDIT TOMIĆ, KOMPANIJA SIMPO AD: Naši glavni aduti: dizajn, inovacije i personalizacija

Ove godine čuvena vranjska kompanija obeležava pet decenija rada. U 30 zemalja sveta izvozi 65 odsto svoje proizvodnje i jedini je proizvođač u Evropi koji ima potpuno zaokružen proces proizvodnje – od sirovina, repromaterijala, do finalnih proizvoda, uz sopstveni transport i logistiku

Edit Tomić

Edit Tomić

Kompanija SIMPO iz Vranja je najveći srpski izvoznik nameštaja i više od četiri decenije je prisutna na međunarodnom tržištu, na skoro svim kontinentima. I danas u oko 30 zemalja sveta izvozimo 65 odsto proizvodnje – podseća Edit Tomić, izvršna direktorka za marketing, razvoj trgovine i unutrašnje trgovine u kompaniji SIMPO, u razgovoru za Magazin Biznis. Ona ističe da planirana vrednost plasmana na strana tržišta za ovu godinu iznosi 61 milion evra.

– U poslednjih pet do šest godina imamo prosečan rast izvoza od 20 odsto godišnje. Naša glavna tržišta su upravo ona najzahtevnija: zapadna Evropa, pre svih Francuska i Italija, Beneluks, skandinavske zemlje i Rusija. Konkurencija je svuda vrlo jaka, ali smo razvili inovativan poslovni koncept koji se zasniva na spoju vrhunskog dizajna, inovativnosti, funkcionalnosti i besprekornog kvaliteta. Imamo i vrlo jasan pristup ispitivanju navika, želja, potreba i mogućnosti potrošača u zavisnosti od zemlje. Povećanje izvoza, a pre svega naglašavam plasman više kategorije nameštaja, postižemo tako što ne samo da kreiramo stalno nove i atraktivne proizvode i insistiramo na inovacijama, već nudimo i nova rešenja u komunikaciji i logistici. Tako smo zadobili poverenje i poštovanje naših partnera – kaže Edit Tomić.

• U čemu je vaša prednost?

– Strateška prednost u odnosu na većinu konkurenata jeste to što SIMPO, kao jedini proizvođač u Evropi, ima potpuno zaokružen proces proizvodnje – od sirovina, repromaterijala, do finalnih proizvoda, uz sopstveni transport i logistiku. Zahvaljujući takvoj poslovnoj strategiji, koju je još pre nekoliko decenija postavio predsednik kompanije Dragan Tomić, svim partnerima možemo garantovati brzinu i sigurnost isporuke i konkurentne cene.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: