ФИРМА NOVEX, БОЛЕЧ: „Кожари“ са факултетском дипломом

Мирослава и Србољуб Јовановић, власници NOVEX-а, и поред факултетског образовања, изучили су кожарски занат моделирања и обраде коже и основали породичну фирму. Класични ситни галантеријски предмети допуњени су новим функционалним производима који прате трендове савременог пословања

kozariМирославу Јовановић, педесетдвогодишњу дипломирану економисткињу, карактеришу све особине доброг предузетника. Наиме, док многи у приватни бизнис улазе „под принудом“, јер су изгубили радно место, има и оних који се руководе жељом и чврстом вољом да буду независни у вођењу сопственог предузетништва.

Наша саговорница Мирослава Јовановић је директорка и власница NOVEX-а, мање фирме из Болеча, у близини Београда, за производњу ситне кожне галантерије, чији је годишњи промет око три милиона динара. То је значајно мање него пре економске кризе, објашњава Мирослава у разговору за Економетар:

– Раније је било много више наруџбина и пословних поклона, посебно оних са утиснутим знаком и именом на женским и мушким новчаницима, футролама за наочаре, пословним мапама и другим кожним детаљима. Тада је NOVEX запошљавао пет-шест радника. Утисак је, међутим, да су послови поново кренули, изашла сам из анонимности, захваљујући личним контактима и изузетној подршци коју добијам од колегиница из Удружења пословних жена.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: