Неколико стотина евра довољно за почетак

Мирјана Фајфрић, предузетница из Новог Сада, основала је пре две године фирму „Фис“ која се бави сечењем и паковањем ролни за фискалне касе и за факс апарате и тиме сама креирала своје прво радно место. Амбициозну предузетницу помогли су Гаранцијски фонд Војводине и Банка Интеза

samozaposljavanjeМоже ли се у Србији са неколико стотина евра покренути посао који опстаје на тржишту и још се добро развија?

Већина би на ово питање одречно одмахнула главом. А да се може почети са сумом која је мања од најскромније отпремнине, показује пример Мирјане Фајфрић, предузетнице из Новог Сада. Њена фирма „Фис“ стартовала је 2008, преживела кризну прошлу годину а нада се да ће ову завршити позитивно. Њена радионица бави се сечењем и паковањем ролни за фискалне касе и оних за факс апарате. Овај посао који је сама креирала њено је прво радно место, За Економетар каже да није увек сјајно, али да стално иде узлазном линијом. О томе како је почела, Мирјана Фајфрић прича:

– Мој супруг је по струци офсет машиниста и већ две деценије је у послу везаном за папир, па сам се зато определила за исту браншу. Живимо као подстанари и када су стамбени кредити постали уобичајени, сви су нам предлагали да се задужимо и обезбедимо стан за нас и два сина. Али, сматрали смо да је боље да узмемо зајам и кренемо у посао те да тако дођемо до новца за стан. Обрасци којима се муж бави су посао који захтева доста улагања, па смо дошли на идеју да покушамо са тракама за касе и факс машине – испричала нам је Мирјана.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: