Фризирање пудлица бизнис будућности

У специјализованом локалу професионално негују псе, секу им нокте, сређују уши, шапице, купају и примењују третмане против лињања, шишају, фарбају, скидају зубни каменац. Пас једе и спава у кући и његова хигијена мора да буде једнака људској

frizer-za-pseУ јануару je у Нишу почео са радом први салон за негу паса који је у оквиру франшизинг система „Глампет“ у Србији отворила Јелена Лучић. У граду на Нишави и до сада је постојала нега кућних љубимаца коју су обављали појединци у кућама, али Јеленин салон је први у специјализованом локалу у центру Ниша. Како Јелена Лучић каже, ово је новина у професионалној нези паса, од хигијенских третмана који подразумевају сечење ноктију, сређивање ушију, санитарних зона, шапица, купање, коришћење балзама код одређених врста паса, односно, третман против лињања и шишање оних паса који не губе длаку. Раде и кућне и изложбене фризуре, фарбање, скидање зубног каменца. Све што у тој области постоји у свету, сада се ради и код нас.

Јелена Лучић тврди да наши људи некад нису ни свесни да је хигијена кућних љубимаца директно повезана са хигијеном газде. Кућни љубимац је део породице, једе заједно са њом, често и спава са неким чланом и његова хигијена мора да буде једнака хигијени особа које живе у тој кући. Као што се људи шишају и одређена врста паса мора да се шиша сваких шест недеља, мора да се купа, да се сређују нокти, уши, шапе.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: