Одећа за малишане у светском тренду

Пре 22 године Драган и Зорица Милосављевић, из Даросаве код Аранђеловца, отпочели су производњу дечје конфекције. Умећем и марљивим радом њихово предузеће АМК Компани постало је препознатљиво у области текстилне индустрије

decija-odecaДраган Милосављевић из Даросаве код Аранђеловца, по струци геолог, радио је 12 година у Рударском комбинату Колубара. Његова супруга Зорица продавала је текстил и другу робу фирме Ропочево из Сопота. Када је добила отказ, није се пуно двоумила којим би се породичним бизнисом убудуће бавила. Одавно је савладала вештину кројења и шивења и у томе је видела будућност егзистенције породице. И није се покајала. Са супругом Драганом, пре 22 године, основала је занатску радионицу АМК Компани за производњу дечје конфекције.

– Почели смо са три запослена, а данас у предузећу имамо 37 вредних радника и младих стручњака. Било је у почетку потешкоћа и требало је све до танчина испланирати и реализовати у неповољном економском окружењу. После школовања, у помоћ су нам пристигле обе ћерке. Александра је завршила факултет за менаџмент, а Катарина је дизајнер и модни креатор. Допринос развоју предузећа дале су и искусне раднице, које су некада радиле у великом гиганту, Модној конфекцији Рудник, који је пропао, објашњава Драган Милосављевић, власник предузећа АМК Компани.

Конфекционари из Даросаве своју шансу на тржишту виде у квалитету производа и повољним ценама. Стицали су из године у годину све већи број муштерија и пословних партнера у земљи и иностранству. Купили су и машине за штампу и вез последње светске технологије.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: