„ЛА ПАСТЕ”: Пут до брендираног кекса

Три жене ручно произведу 350 килограма кекса за пет дана. Анализе потврђују квалитет производа од интегралног брашна, безглутенског брашна, биљних масти, без рафинисаног шећера, са малтексом и сувим воћем

keksЈасна Анастасијевић је једна од многобројних жена које су своје дипломе високих школа ставиле у фиоке. У најтежим ратним годинама, Јасна, инжењер рударства, и њен отац, машински инжењер, бавили су се трговином грађевинског материјала и изненада остали без средстава за живот и свега што су имали. Нису се поколебали и наставили су да се боре за опстанак, радом. Јасна је одлучила да у четрдесетим почне нову животну причу и покрене самостални посао. Решила је да се бави производњом здраве хране и основала радионицу за производњу ручно прављеног кекса „Ла Пасте” из Београда.

Са 100 евра капитала купила је мешалицу. Пећ са вентилацијом добила је од пријатеља и на изнајмљеном простору од 80 квадрата почела ручно да производи кексе. Данас прави 35 врста кекса, по рецептима које сама осмисли и од здравог репроматеријала – биљне масти, интегралног пшеничног брашна, брашна без глутена и других житарица с додатком сувог воћа. Сви производи заузимају високо место на скали најтраженијих у продавницама здраве хране и тржним центрима.

– Уз оца сам навикла да водим здрав живот и поштујем природне изворе хране. Зато сам у мојој радионици с љубављу и ентузијазмом почела да правим посластице од материјала у којима не постоји шећер, замењује га малтекс. Непрестано креирам аутентичне рецепте, јер се на тржишту морају појављивати нови облици и садржаји, истиче Јасна Анастасијевић.

Наша саговорница сваког дана са две раднице произведе 70 килограма кекса, односно 350 килограма за пет радних дана у недељи. Тесто ручно развијају оклагијом и секу калупом.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: