„ГРАНИТ БУКОВИК“: Гранит за сва времена

Слободан Лаловић из Буковика код Аранђеловца, са братом Бранимиром, наставио је каменорезачки посао њиховог оца Перише. Најпре су радили у радионици за прераду камена „Лаловић гранит“, која је касније израсла у модерно предузеће „Гранит Буковик“

granitСтручњаци су пре век и по утврдили да се у „утроби“ на обронцима Букуље, Сутице и Вагана крије неслућено богатство најквалитетнијег гранита. Од експлоатације тог камена живеле су многе фамилије у селима око Букуље – Буковику, Даросави и Гарасима.

– Од 1984. године ја сам са братом Бранимиром наставио занат нашег оца Перише. У обраду камена кренули смо са неколико радника – прича за Економетар Слободан Лаловић. Сада у фирми „Гранит Буковик“ ради 12 вредних мајстора и млади Радомир Матејић, задужен за комерцијалне и маркетиншке послове. Сви они имају солидне личне дохотке. У посао се укључио и син Марко, а и супруга Биљана даје велики допринос развоју предузећа – истиче наш саговорник.

Буковичани производе гранитне коцке за путеве, улице, тргове, паркове и друге јавне површине, ивичњаке, резане плоче свих димензија, а испуњавају и друге захтеве купаца, посебно када је реч о градњи кућа и станова, односно каменим радовима у екстеријеру и ентеријеру. Тако се буковички гранит нашао као грађевински материјал у многим градовима широм Србије.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: