„АЈС КВИН“: Вајарска дела која не воле сунце

Брачни пар Весна и Ненад Клајић, власници компаније „Ајс Квин“, учествују на фестивалима и такмичењима у Европи, и то у категорији мастер клас. За сада немају довољно пара да се такмиче на светским манифестацијама у Јапану, Кини, Аргентини, на Аљасци… И Србија би требало да размишља о овој врсти туристичке атракције

ledene-sklptureСтваралачка креативност и маштовитост у идејама учинили су да многе породице у нашој земљи нађу свој пут до егзистенцијалног опстанка, посебно у условима мршавог привредног развоја. У сусрету с многима од њих фасцинирала нас је чињеница да су све бројнији брачни парови и појединци који су, савлађујући низ препрека и маргинализујући ризике, остварили своје циљеве у најнеобичнијим бизнис активностима.

Једна од њих, породица Клајић – Весна, која је дипломирала на ФОН-у, и њен супруг Ненад, скулптор – још су се 1999. године определили да једини у Србији региструју фирму „Ајс Квин“ (Ice Queen) за стварање ледених скулптура. Посетиоци манифестације Ски Опенинг на Копаонику су почетком децембра 2012. године имали прилику да виде свечано откривену највећу ледену чашу на свету – „Јегер мастер“ чашу, високу два метра и тешку 1,5 тону, која је била производ компаније „Ајс Квин“.

Ова чаша, чији су аутори Весна и Ненад Клајић, представљала је велику атракцију, јер огромна скулптура од леда у облику чаше никад досад није виђена. Био је то повод за разговор са власницом компаније „Ајс Квин“ која је, осим дипломе стечене на Факултету организационих наука у Београду, годину дана студирала информатику у Чикагу, где је примљена на колеџ као истакнута кошаркашица Црвене звезде.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: