„ЕНЕКА“ НАГРАЂУЈЕ ДОБРЕ ПОСЛОВНЕ ИДЕЈЕ

У оквиру пројекта „Покрени се за посао“, за који је конкурс у току, стотину предузетника из целе Србије бесповратно ће добити по 200.000 динара

dobre-poslovne-idejeНевладина организација „Енека“ формирана је пре седам година у Нишу са циљем да ради на економском оснаживању, пре свега, малих и средњих предузећа. До сада је са успехом реализовала више пројеката чији су резултати видљиви. По речима Душана Павловића, менаџера програма „Покрени се за посао“ који реализује „Енека“ уз помоћ компаније „Филип Морис“, предузетници у просеку добијају по две хиљаде евра које партнерски обезбеђују донатори, а неке предузетнике је помогла и сама „Енека“ директно. Он истиче да је „Енека“ једина организација у земљи која успешно спроводи пројекте чији је донатор компанија. То ће даље да се развија, јер је компанијско донаторство будућност цивилног сектора, сматра Павловић.

– Тренутно реализујемо четврти циклус пројекта „Покрени се за посао“ који се до сада односио само на подручје југоисточне Србије, а од сада смо га проширили на национални ниво. То значи да за бесповратних 200.000 динара за набавку опреме могу да конкуришу заинтересовани почетници, или они који су већ покренули посао, са подручја целе Србије. Упоредо са овим реализујемо и пројекат којим помажемо деведесет идеја за покретање пословања, а који је намењен избеглим и интерно расељеним лицима. Не радимо само на додели средстава за набавку опреме, већ и на другим пројектима који ће бити од користи пословним људима. Један такав програм финансирала је Влада Србије, а тиче се промоције електронских комуникација и информационог друштва. Циљ је да оспособимо предузетнике да у свом пословању користе нове технологије, истиче Павловић за Економетар.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: