ДОДЕЉЕНЕ ВИРТУС НАГРАДЕ ЗА КОРПОРАТИВНУ ФИЛАНТРОПИЈУ

Од ове године уводи се нова категорија „Виртус“ награде за компанију која је остварила значајан допринос на пољу социјалног укључивања

virtus-nagradeНа свечаној церемонији, одржаној у Дому Народне скупштине Републике Србије у Београду 19. јануара 2013. године, проглашени су добитници награда за корпоративну филантропију „Виртус“. Традиционалне годишње награде су додељене шести пут, у више различитих категорија, као признање компанијама и предузећима који су током 2012. године највише допринели општем добру пружајући материјалну или другу врсту подршке непрофитним акцијама или организацијама цивилног друштва.

„Виртус“ конкурс организује Балкански фонд за локалне иницијативе (БЦИФ) уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) у партнерству са Институтом за одрживе заједнице (ИСЦ) и Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ).

Добитници „Виртус“ награде за корпоративну филантропију за 2012. годину су: РТВ Б92, главна награда за допринос на националном нивоу, Лафарж БФЦ Србија, за допринос локалној заједници у којој компанија послује, „Божић и синови“ за мало и средње предузеће, Сосијете женерал банка Србија, за дугорочно партнерство профитног и непрофитног сектора, Банка Интеза, за подршку најиновативнијем пројекту године, Форма Идеале, за допринос социјалном укључивању, Сосијете женерал банка Србија, за волонтирање, и пословни портал „еКапија“, за медијски допринос.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: