ДЕСЕТ ГОДИНА РАДА ИТАЛИЈАНСКО-СРПСКЕ КОМОРЕ

Према званичној евиденцији, од 1946. до данас, око 850 италијанских компанија је дошло у Београд и на територију бивше Југославије. И после толико промена, данас је 350 фирми и даље активно и оперативно

deset-godinaДанас Комора италијанско-српских привредника окупља 140 малих, средњих и великих предузећа са прометом од око две милијарде евра у 2011. и која запошљавају преко 18.000 људи. То је битан допринос који само делом осликава глобалност економско-трговинских односа наших двеју земаља. Према званичној евиденцији, од 1946. до данас, око 850 италијанских компанија је дошло у Београд и на територију бивше Југославије. И после толико промена, данас је 350 фирми и даље активно и оперативно. Италијанска предузећа су препознала да је добро инвестирати у Србију – рекао је Андреа Симончели, председник Коморе италијанско-српских привредника, на свечаности која је поводом десетогодишњице рада ове коморе одржана у Београду 6. децембра 2012. године.
На скупу је компанији Беохемија д.о.о. уручена награда “Г.М. Леонарди” зато што је својим пословањем допринела трговинској размени и унапређењу економских односа између Италије и Србије. Претходних година награду су добили Преогети (Preogetti) д.о.о. и Фијат аутомобили Србија. Верица Калановић, министарка регионалног развоја и локалне самоуправе, уручила је награду „Г.М. Леонарди“ Жељку Жунићу, генералном директору компаније Беохемија. Догађају су присуствовали и амбасадори Француске и Бразила, председник привредне Коморе Београда и водећи људи Фијат групе, Делта холдинга, Банке Интеза, Делта Ђенералија, Финдоместик банке, Алиталије, Уникредит банке, као и гости из Регионалних привредних комора.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: