Хај-тек за познатог купца

Бранко Марјановић, оснивач и директор, поносан је на чињеницу да његова фирма одолева многим искушењима приватног предузетништва

haj-tek-za-poznatog-kupcaУскоро ће се навршити две деценије од када је Бранко Марјановић, ђак београдске Информатике, у Крaгујевцу основао ЕСМ d.o.o., једно од првих приватних предузећа у граду на Лепеници. Данас ЕСМ (Електроника – Компјутери – Машине ) припада групи малобројних приватних фирми које су опстале и учврстиле позиције на пољу предузетништва, на шта је Марјановић нарочито поносан.

За свој професионални развој Бранко Марјановић каже да је, заправо, низ спонтаних дешавања која су током протекле две деценије резултирала успешном фирмом са тек десетак запослених, углавном електроничара широког знања из разних технолошких области. Од самог старта ЕСМ се бави управљањем технолошким процесима и до данас је целокупна производња организована искључиво за познатог купца, што је чини уникатном и строго наменском.

– У своје производне програме врло често сврставамо специфичне и посебне наруџбине и њима покривамо веома различите технологије, од хемијске, машинске индустрије, до млекарства. Технички и кадровски добро опремљена, наша фирма је у сваком тренутку спремна да прихвати и реши најразличитије захтеве купаца – истиче Марјановић.

Да би појаснио шта, конкретно, ЕСМ ради за своје клијенте, наш саговорник наводи чињеницу да су у последњих десет година сви крагујевачки семафори у „надлежности“ овог предузећа, затим да су реконструисали електронику у великом броју ливница, учествовали у управљању процесом производње у безмало свим већим млекарама у земљи, али и прехрамбеној индустрији у ширем смислу речи. Присутни су у преговарачком тиму Заставе и Фијата, а уређај за хромирање у наменској индустрији истиче као посебно интересантну референцу.

Сви раде све

У предузећу ЕСМ, каже његов оснивач и директор, нема строге поделе посла. Од пројектовања, инжењеринга и производње, сви раде све, како налажу захтеви наручиоца. Природа посла је кампањска, купац се појављује спорадично и тада је цео тим у акцији. Марјановић каже да би цела фирма могла лагодно да живи само од одржавања система у многобројним производним погонима, али се они, ипак, не одричу рада у пројектовању и иновацијама из области управљања технолошким процесима.

– Чињеница да за протекле две деценије нисмо направили ниједну негативну референцу говори да смо неколико стотина различитих пројеката одрадили квалитетно и по највишим стандардима – истиче Марјановић. – До пре неколико година, наши производи нису били намењени широком тржишту, већ уском кругу специјализоване клијентеле.

Високим референцама најлакше се отварају врата наручиоцима, али и преко сајмова, на којима су одавно познато и респектабилно име. Увођењем стандарда ISO 9001:2001 желели су да додају још један квалитет унутар фирме и да олакшају односе и комуникацију у будућим пословима.

Podelite ovaj tekst: