Једини приватни пансион у Тополи

Светлана и Слободан Вујичић изградили су хотел са 10 соба и једним апартманом, једини на путу од Тополе према Крагујевцу. Финансијску помоћ пружила им је угледна словеначка фирма Ливар која је пре неколико година купила Ливницу у Тополи

jedini-privatni-pansion-u-topoliУ једној од шумадијских регија која готово да уопште не располаже хотелскопансионским смештајем, породица Вујичић определила се пре неколико година за изградњу модерно опремљеног „коначишта“ са десет двокреветних соба и једним апартманом, на самом рубу Тополе, на путу према Крагујевцу. То је био добар потез, јер градић испод Опленца годинама и деценијама ништа није предузимао да би се туризам – који овде има све услове за муњевити развој – померио са мртве тачке. Нема смештајних капацитета за многе знатижељнике, углавном из иностранства, који желе да виде историјске и културне споменике шумадијског краја. Предузимљиви власници савремено уређеног ресторана са коначиштем „Старо вино“, Светлана и Слободан Вујичић, били су запослени у некад чувеној то-полској Ливници.

Када је овај „Заставин“ значајни погон почео да тоне, Светлана и Слободан Вујичић су одлучили да отворе ресторан на свом поседу надомак Ливнице у коме се данас, једином на путу према Крагујевцу па и у самој Тополи, могу организовати породична славља, пословни ручкови или вечерњи коктели.
Ливница је пре три-четири године продата реномираној словеначкој фирми Ливар из Иванчне Горице. Нови власници, Словенци, били су стални гости Тополе и ресторана „Старо вино“, остајали би овде и по неколико дана и суочавали се са великим проблемом – где преспавати? Пословни људи из Ливара понудили су брачно пару Вујичић новац на зајам (без камате), како би започели градњу хотелско-пансионских капацитета изнад ресторана. Све је учињено без уговора, на реч.

Интерес у овом договору нашли су и једни и други. Словенци су стрпљиво чекали на изградњу соба и апартмана у „Старом вину“ и данас немају проблем са смештајем својих људи који свакодневно долазе у Тополу и Ливницу. Овде остају и по неколико дана, имају врхунску храну и максимални комфор. Породица Вујичић, опет, захваљујући помоћи Словенаца, али и личном иницијативом ствара од „Старог вина“ не само локацију на којој се може преноћити и добро јести, већ и култно место за мирни градић какав је Топола.

Podelite ovaj tekst: