Хлеб као извозни адут

Компанија Дондон запошљава 650 радника, у протеклих пет година уложила је у бизнис у Србији око 30 милиона евра и сваког јутра достављају свеж хлеб у 45 одсто продајних објеката широм Србије, са намером да удео повећају на 70 одсто продајних места. Уз то, извозе у Словенију, Хрватску, Босну, Црну Гору и Бугарску, а ускоро ће и у Македонију и Румунију

jjjУ Србији је још увек развијена навика да се на трпези сервира једна врста хлеба и то је често основни бели хлеб. Ипак, наша земља се налази на врху када је реч о потрошњи по глави становника у региону. Поређења ради, у Словенији се хлеб троши три пута мање.

Компанија Дондон из Словеније ушла је на српско тржиште 2008. године, са јасним циљевима и визијом – да на тржишту пекарске индустрије постане највеће и најквалитетније предузеће, како у Србији, тако и у југоисточној Европи. Свесни да је за такве амбиције неопходно пратити иновације у технологији, светске и европске трендове и поштовати жеље потрошача, компанија је на самом почетку увела европски стандард квалитета. Након тога, постављена је савремена производња смрзнутог програма и уведени су нови производи.

– Осим квалитета и иновација, веома су нам важни потрошачи. Желели смо да обезбедимо једнак квалитет производа у свим деловима Србије. Управо због тога, компанија Дондон данас има седам производних погона широм Србије. Неки од њих имају традицију дугу више од 50 година, међу којима су Фиделинка, Кикиндска пекара и Житопродукт, поред основног производног погона ПДМ у Пударцима, крај Београда, МС пекаре Јаково, а ту су и Добри Пек Врњачка Бања и Златни Пек у Лесковцу – каже за Економетар Ненад Ђорђевић, директор маркетинга компаније Дондон, једног од највећих произвођача хлеба у Србији.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: