ЈЕДАНАЕСТА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА БЕОГРАДСКЕ БЕРЗЕ

Плитко и недовољно ликвидно тржиште, несигурност и уздржавање инвеститора од озбиљнијих улагања – карактеристике су садашњег стања на берзи, оценила је Гордана Достанић

konferencijaТржиште капитала у Србији можда се налази у најтежој ситуацији у новијој историји, а то се огледа у паду активности и ентузијазма учесника на том тржишту, оценила је Гордана Достанић, директорка Београдске берзе, на отварању 11. међународне конференције Београдске берзе „Upgrade in Belgrade 2012“, која је одржана у Београду 21. новембра.

Иако је Београдска берза добила поверење учесника и ради на унапређењу транспарентности и новим производима, то је ипак недовољан подстицај за развој тржишта капитала, чија је улога минимизирана у стратешком приступу економским реформама у земљи, рекла је Гордана Достанић.

– Резултат је плитко и недовољно ликвидно тржиште, несигурност и уздржавање инвеститора од озбиљнијих улагања, оценила је Достанићева.

Подсећајући да у Србији до сада није спроведена ниједна иницијална јавна понуда, она је додала да познате приватне српске компаније покушавају да издејствују повољније кредитне услове, са предлагањем корекција у монетарној политици.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: