Једина жена у Европи власница „брзе поште”

Компанија „Д Експрес“ постала је за четири године рада лидер курирске службе у Србији, стекла је 12.000 клијената и запослила 400 људи. Европски ниво услуге достигнут је захваљујући најсавременијим софтверским решењима

d-express„Брза пошта“ је јединствени бизнис у коме је Љиљана Караклајић, рођена Чачанка, досегла сам врх успеха. За четири године, откако је основала фирму за брзо испоручивање пошиљки, компанија „Д Експрес“ (D Express) запослила је 400 људи, отворила дистрибутивне центре у чак 18 градова широм Србије и успела да придобије око 12.000 клијената. У њеном власништву се налази 350 брендираних транспортних возила.

Љиљана Караклајић је једина жена у Европи која је власница и директорка компаније поштанског кредибилног оператера који обавља послове експресне курирске доставе или брзог слања и уручивања пошиљака и свакако заузима лидерску позицију у овом послу у нашој земљи. Власница и директорка компаније „Д Експрес“, која обједињује два предузећа, Дејли Експрес (Daily Express) и „Ју ПД Експрес“ (Yu-PD Express), претходно је двадесет година радила у ЈП ПТТ Србије – Пошти Србије, а затим прешла у приватну курирску службу коју је, заједно са тадашњим власником фирме, успешно развијала.

Незадовољна функционисањем ове фирме касније, самоуверена и свесна да поседује огромно искуство и знање у овој области, али и спремна да преузме ризик који се неизбежно намеће, Љиљана Караклајић је основала сопствену фирму чији је пословни ниво раван савременијим и развијенијим компанијама овог типа у свету. Са Љиљаном Караклајић је из старе фирме прешло и 150 радника у „Дејли Експрес“, уверени да ће директорка коју познају и којој су увек били лојални, знањем, искуством и способношћу развити успешан бизнис.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: