HOROSKOP ZA POSLOVNE LJUDE: Šta kažu zvezde za biznis u 2018. godini

Ovan

Što se karijere tiče, predstoji vam miran period, bez preteranih turbulencija. Na poslovnom planu ćete uspeti da ostvarite dobru saradnju sa kolegama, a najbolje ćete se ispoljiti u timskom radu, što i nije sasvim tipično za Ovnove. U svakom slučaju, po pitanju finansija predstojeća godina će biti stabilan period. Pokušajte da uživate u tome jer je ovo jedna od mirnijih godina za ovaj znak.

Bik

U finansijskom smislu, 2018. godina za vas može biti veoma prosperitetna – sve što je potrebno jeste da se fokusirate na posao i ciljeve, kao i da verujete svojoj intuiciji, i rezultati neće izostati. Veoma je bitno da verujete svom osećaju i kada su poslovi u pitanju. Dođe li do problema u partnerskim odnosima, ne donosite ishitrene odluke.

Blizanci

Saturn obećava napredak i na finansijskom planu, ali vam isto tako predstoji i naporan period na poslu. Moraćete dati i više od svog maksimuma kako biste postigli željene rezultate na polju karijere. U pojedinim trenucima će vam biti jako teško da postignete sve što se od vas traži, ali imajte na umu da će se trud na kraju isplatiti.

Rak

Na poslovnom planu će vam situacija biti znatno povoljnija, tačnije 2018. je posebno važna za vašu karijeru i donosi različite mogućnosti napredovanja. S obzirom na to da će biti izražen uticaj Plutona, predstojeća godina je savršeno pogodan period da ostvarite svoje ambicije. Takođe, ukoliko ste razmišljali o nekim ulaganjima, zvezde kažu da će 2018. biti idealna za takve poteze i rizike. Ako budete istrajno radili, imaćete i rezultate.

Lav

Lavovi će biti dodatno orijentisani na materijalno, pri čemu ih očekuju mnoge opcije i perspektive koje bi mogle biti finansijski isplative. Čuvajte svoje resurse i pazite na novac cele godine jer se Pluton nalazi u dugotrajnom boravku u vašem sektoru zaposlenja i zdravlja, a to može uticati na vaše prihode. Godina 2018. je važan period za pitanja rada i zajedničkih finansija. Iskoristite povoljne prilike na najbolji način. Ulazak Urana u polje karijere u maju može doneti velike promene.

Devica

Posao, posao i samo posao – to je reč koja će biti ključna što se vaše karijere tiče. Pomirite se sa tim da ćete raditi mnogo, a kao rezultat tog rada moguće je da će vam biti ponuđena liderska pozicija, što obavezno treba i da prihvatite. Nipošto ne treba da se plašite takvog izazova, a kamoli da ga propustite, jer su slabe šanse da će se takva prilika ukazati i po drugi put.

Vaga

Na poslovnom planu ćete uploviti u mirnu luku, nećete se sretati sa nekim posebnim izazovima na svom radnom mestu, niti će doći do značajnijeg pomaka u vašoj karijeri. U drugom delu godine ukazuje se rizična poslovna prilika i ako se odlučite za nju, uz malo sreće, može se desiti i da dobro profitirate. Ipak, morate biti veoma oprezni jer jedan pogrešan potez može nositi i dosta gubitka.

Škorpija

Godina 2018. je idealna za saradnju sa značajnim partnerima i ljudima na visokom položaju, kao i za ostvarenje vaših poslovnih ambicija. Početak godine može biti povoljan na poslovnom planu što treba da iskoristite. Takođe, trudite se da budete na zemlji dok budete postizali uspehe i ne dozvolite da vas to ponese, jer već drugi deo godine može biti malo teži i biće potrebna istrajnost i strpljenje da se sve uspešno završi.

Strelac

Što se karijere tiče, nastavite u istom tempu. Bez preterane žurbe, ali nastavite da težite ostvarenju svojih ciljeva. Iako ova godina neće biti presudna za vaše poslovne ambicije, ipak će vam ići naruku. Na poslu je moguće iznenadno napredovanje, moguće je čak i političko angažovanje.

Jarac

Kada su finansije u pitanju, donosićete bitne odluke, ali ne sami, već ćete u to morati da uključite i ljude oko sebe, bilo da se radi o privatnom ili poslovnom planu. Ne pokušavajte to da izbegnete, inače, u suprotnom nećete biti zadovoljni ishodom.

Vodolija

Vodolijama će uspešnija biti druga polovina i kraj 2018. godine, kada će najzad razrešiti neke ozbilje dileme i probleme sa kojima su već neko vreme suočene. Finansije bi trebalo da se popravljaju kako godina bude odmicala pa iskoristite da nešto i uštedite. Budite umereni – ne treba preterano da se suzdržavate ali nikako ni da se razmećete novcem i da se upuštate u veće finansijske izdatke.

Ribe

Obratite pažnju na to šta vam je potrebno da biste se osećali sigurnim, pa u skladu sa tim i postupajte na poslovnom i finansijskom planu. Preuzimanje rizika ne bi trebalo da vam bude opcija. Ono što će vam posebno prijati u periodu tokom 2018. godine jeste da se držite dobro isprobanih šema i poslovnih odnosa. Zato nemojte eksperimentisati sa traženjem novog posla.


U ovom broju još i …

  • KAKO NEDOVOLJNO RAZVIJENE EKONOMIJE TREBA DA PRIMENJUJU EU STANDARDE: Fino štimovanje finansijskih tržišta
  • IGOR KALINIĆ: Fleksibilnost ciljeva donosi uspeh
  • ISTRAŽIVANJE U OKVIRU PROJEKTA: PODRŠKA ZA „STARTAP GENERACIJU“ – PRILIKE ZA SRBIJU: Kakva je percepcija preduzetništva u Srbiji
  • TV SLIKE I PRILIKE: Ne živeti u laži, a ne kazati istinu
  • ARTUR TUREMKA: Elektronsko plaćanje u javnom prevozu
  • MILAN ZALETEL: Vip uložio više od 965 miliona evra
  • SOTIRIS KOSTOUROS: Sva naša ulaganja u proizvodnju i ljude su se isplatila
  • NAFTNA INDUSTRIJA SRBIJE ŠIRI POSLOVANJE U REGIONU: Nafta i gas iz Panonskog mora
  • PORUKE VREMENA PROŠLIH – ISTORIJA I TRADICIJA FILANTROPIJE U SRBIJI U 20. I 21. VEKU (4) Doktor prava i filantrop
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. februara 2018.
Podelite ovaj tekst: