VLADIMIR VAVA: Povratak na poziciju broj dva

U 2017. godini je došlo do stabilizacije i očekujemo da neće više biti pada tržišta piva, ni sledeće godine u odnosu na ovu. Svi vlasnici i akcionari Karlsberg grupacije dobro poznaju tržište i poslovanje i žele da vide rast poslovanja. Da sam vlasnik i ja bih tako razmišljao. Zato je moja uloga ovde da popravim poziciju Karlsberg Srbija, da povećamo tržišno učešće i promet. Da vratimo naš brend “lav” u srce potrošača

Vladimir Vava

Ova 2017. godina je za nas na tržištu piva prošla bolje nego što smo očekivali, kriza Agrokora nas kao dobavljače nije mnogo pogodila, imamo jake brendove u svim segmentima, u Srbiju sam došao da bismo se vratili na poziciju broj dva u industriji piva i u tom pogledu smo spremni za novu utakmicu koju počinjemo u 2018. godini.

Ovako je Vladimir Vava, generalni direktor kompanije Karlsberg (Carlsberg) Srbija, u razgovoru za Magazin Biznis, ukratko sumirao poslovanje u 2017. godini i najavio nov prodor brendova ove kompanije na srpskom tržištu u narednim godinama. Kao što je poznato, Vladimir Vava je funkciju direktora preuzeo 1. februara ove godine, nakon trogodišnjeg iskustva na poziciji potpredsednika prodaje Baltika Breweries, ruske kompanije koja je u vlasništvu Karlsberg grupacije. Pre toga, Vava je bio potpredsednik prodaje i poslovanja za Španiju i Portugal u kompaniji Makro Cash&Carry, prodajnom lancu Metro grupe.

– Godina 2017. počela je veoma teško za nas. Karlsberg Srbija je treći igrač na srpskom tržištu piva, gde su dominantna tri igrača i zauzimaju 90 odsto prometa piva. To su Molson Coors, Hajneken i Karlsberg. Dakle, početak godine je bio turbulentan, ali kasnije nam je vreme išlo naruku, bile su velike vrućine a poznato je da konzumacija naših proizvoda zavisi do vremenskih prilika. Zbog toplog vremena, svi proizvođači su imali bolju prodaju u odnosu na prošlu godinu – kaže Vladimir Vava i podseća da se u prvobitnim planovima kompanije procenjivalo da će tržište pasti za oko jedan odsto, međutim, zbog dobrih klimatskih uslova to se nije dogodilo.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • KAKO NEDOVOLJNO RAZVIJENE EKONOMIJE TREBA DA PRIMENJUJU EU STANDARDE: Fino štimovanje finansijskih tržišta
  • IGOR KALINIĆ: Fleksibilnost ciljeva donosi uspeh
  • ISTRAŽIVANJE U OKVIRU PROJEKTA: PODRŠKA ZA „STARTAP GENERACIJU“ – PRILIKE ZA SRBIJU: Kakva je percepcija preduzetništva u Srbiji
  • TV SLIKE I PRILIKE: Ne živeti u laži, a ne kazati istinu
  • ARTUR TUREMKA: Elektronsko plaćanje u javnom prevozu
  • MILAN ZALETEL: Vip uložio više od 965 miliona evra
  • SOTIRIS KOSTOUROS: Sva naša ulaganja u proizvodnju i ljude su se isplatila
  • NAFTNA INDUSTRIJA SRBIJE ŠIRI POSLOVANJE U REGIONU: Nafta i gas iz Panonskog mora
  • PORUKE VREMENA PROŠLIH – ISTORIJA I TRADICIJA FILANTROPIJE U SRBIJI U 20. I 21. VEKU (4) Doktor prava i filantrop
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. februara 2018.
Podelite ovaj tekst: