HOTEL KONTINENTAL BEOGRAD: Novi sjaj pet zvezdica

Moto “Vrednost za Vaš novac“ nova je filozofija poslovanja hotela koji prelaskom u vlasništvo Delta kompanije i dolaskom Živorada Vasića na čelo hotela, vraća nekadašnji visoki renome

Živorad Vasić

Kada se krajem maja i početkom juna otvori sezona maturskih balova, više od pet hiljada devojaka i mladića rastanak od školskih klupa obeležiće u svečanim dvoranama hotela Kontinental Beograd. Ova lepa tradicija koju za ceo život pamte generacije đaka i njihovih nastavnika samo je deo događanja u hotelu čiji moto “Vrednost za Vaš novac“ odražava novu filozofiju poslovanja zdanja – institucije na levoj obali Save.

Kontinental Beograd odavno je prevazišao značenje pojma hotel u klasičnom smislu: mesta gde putnik namernik prenoći na prolasku kroz grad u kojem nema ni rođaka, ni prijatelja. Zbog bogatih sadržaja postao je mesto susretanja, druženja, obeležavanja značajnih godišnjica poslovnog sveta i porodičnih svetkovina.

Manje lep deo priče o hotelu koji je godinama svoj renome gradio na visokom kvalitetu usluga bila je borba da mu se povrati stari sjaj izgubljen negde krajem devedesetih.

“Početkom novog početka“ zaposleni u Kontinentalu označavaju 1. jul 2008. godine kada je hotel preuzela kompanija Delta i među svoje prioritetne zadatke svrstala revitalizaciju hotela, ne samo u izgledu, već i u sadržaju koji će privući i zadržati goste.

Važan datum za Živorada Vasića (31), diplomca Bostonskog univerziteta, bio je 1. januar 2009. kada je došao na čelo hotela i postavio nove principe poslovanja u koje, kako kaže za Magazin Biznis, čvrsto veruje i kojih se sa svojom ekipom dosledno pridržava.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: