OНИ ШКОЛУЈУ ПРЕДУЗЕТНИКЕ: Да пословна идеја не остане само лепа жеља

Предузеће за пословне вештине „Едука плус“ из Ниша у протеклих девет година оспособило више од 3.200 људи, од којих данас многи успешно воде посао – филијале у Београду, Новом Пазару, Зајечару, Прокупљу и Крушевцу

На једној од бројних обука „Едукa плус“

Пре девет година, двоје нишких предузетника удружило је средства и идеје и формирало предузеће „Едука плус“ са циљем да своје предузетничко искуство преносе онима који желе да покрену или унапреде посао. Центар за пословне вештине или пословна академија, како је колоквијално називају, послује као привредно друштво за образовање, са циљем да полазници овладају пословним вештинама које могу у великој мери да им повећају шансе за запошљавање, покретање сопственог бизниса, предузетништва и слично. Предузеће је основала Оливера Митровић, која је данас директор, а касније јој се придружио Бојан Бојовић, предавач и тренер из области предузетништва, обоје економисти. Бојан је први пут постао предузетник док још није био пунолетан, а данас учи друге шта треба да знају. Од сличних предузећа у Србији, „Едука плус“ се разликује по томе што обуку из области књиговодства, маркетинга, менаџмента, финансирања и других области везаних за пословање, организује кроз практичан рад.

„Едука плус“ је унапредила своје пословање уз подршку удружења „Енека“ са којим данас има партнерски однос, пре свега кроз обуку у оквиру програма „Покрени се за посао“, захваљујући којем је велики број младих људи у Србији покренуо и успешно води свој посао. Пружа широк спектар услуга: књиговодствену обуку, софтверску обуку на примењеном пословно-информационом систему, обуку о предузетништву, напредну обуку књиговодства у производњи (погонско књиговодство – класа девет), обуку рада на рачунару у више нивоа стручности, веб дизајн, писање за веб.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЕКОНОМЕТАР У САРАДЊИ СА УДРУЖЕЊЕМ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА: Медицински туризам – услуга од посебног значаја
  • КВЕНТИН РОЈЕ, ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ДЕЛЕЗА СРБИЈА, НАЈАВЉУЈЕ: Делез ће даље развијати пословање у Србији
  • НА ПРОСЛАВИ ЈУБИЛЕЈА ПРОГЛАШЕНИ ДОБИТНИЦИ НАГРАДА НАЦИОНАЛНОГ ФОРУМА ЗА ЗЕЛЕНЕ ИДЕЈЕ: Иновативни и еколошки
  • КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА САОПШТИЛА РЕЗУЛТАТЕ ПОСЛОВАЊА: У првих пет месеци добит 29 милиона евра
  • ПЛAСTEНИЦИ СE ШИРE У СEЛУ СAРAOРЦИ, КOД СMEДEРEВA: Дневно испоруче два шлепера поврћа
  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ: Приврeдници Чaдeжу пoвeрили мaндaт
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (7): Радикалне промене организације
  • Следећи број Економетра излази 5. септембра 2017.
Podelite ovaj tekst: