Играчке за бистру децу и паметне родитеље

Браћа Славиша и Дејан Петровић у својој компанији Wood Art производе од домаће букве креативне играчке које децу, али и одрасле, уче многим добрим стварима

igracke-za-bistru-decuБраћа Славиша и Дејан Петровић имала су сјајно решење за највећи проблем детињства: како да дођу до жељених играчака. Сели су и направили их од дрвета, баш како су желели да изгледају. Бродићи, чигре, фино углачани и згодни за руковање, постали су им, годинама касније, много више од предмета за игру и разбибригу – животна професија и велика љубав.

И када је давно престао да буде дете, Славиша Петровић је волео децу и у Средњој медицинској школи уписао педијатријски смер. Каже да су чак и студије физичке хемије, које је „догурао“ до последње године, биле везане за малишане и разумевање њихових потреба.

На стручној пракси у берлинском Институту за испитивање и тестирање материјала БАМ (BAM) имао је прилику да се поново сусретне са својим омиљеним материјалом, дрветом, а у „Карштаду“, великој немачкој робној кући, доживео је, каже, потпуно просвећење. На два спрата гигантског дућана биле су играчке, а на једном од њих само играчке од дрвета. Тада је било јасно да ће свој професионални живот посветити играчкама за које вели да су, ако су праве, најважнија ставка у формирању личности детета.

Продаја

Играчке Wood Artа могу се наћи само у две АКСА продавнице за бебе у Београду, на Бановом брду и у Медаковићу. Могуће их је видети и у локалу “Manufacture and Art“ у Баба-Вишњиној улици, код Каленићеве пијаце. Веб адреса Wood Artа је www.dswoodart.com, а мејл d.s.woodart@eunet.yu

Данас је Славиша Петровић власник и директор СЗР Wood Art d.o.o., фирме која је из мале гараже у породичној кући на Бановом брду прерасла у озбиљан погон пресељен на прадедовину у село Стрмово, код Лазаревца. Под слоганом “Играчке детињства и за паметне родитеље“ Славиша и Дејан Петровић сами осмишљавају и производе играчке од домаће букве намењене креативном игрању и развијању многобројних вештина и умећа малишана.

– Рад у дрвету и од дрвета волим од најранијег детињства. Дрво је топло, трајно, лепо, симболизује живот. Садржи све елементе екологије и зато је идеално за дечје играчке – каже Славиша Петровић. – Домаћа буква је, пак, једна од најзахвалнијих – лака је за обраду, а сматра се чак и да је антибактерицидна. Прави је грех што се на нашим просторима тако лако цепа за огрев и, кроз димњаке, одлази у етар.

Опширније у штампаном издању  

Podelite ovaj tekst: