IZ EKSPERTSKOG UGLA: Digitalizacija – jedan od pogona privrednog rasta

Digitalizacija svakodnevno menja naše živote, ali i sve oblasti našeg društva – od industrije, zdravstva, do energetike. Kompanija Siemens, jedna od najvećih svetskih kompanija sa tradicijom dugom 170 godina, vođena inovacijama, identifikovala je digitalizaciju kao jedan od najvećih pogona privrednog rasta u budućnosti.

Piše: Petar Šainović

Siemens je prepoznao značaj digitalizacije u praktično svim oblastima svog širokog delovanja i uticaja na društvo. Poruka našeg rukovodstva na globalnom nivou jeste da kompanija koja želi da ostane uspešna u eri digitalizacije mora da bude pokretač promena i inicijativa a nikako da se isključivo bavi prilagođavanjem. Mnogo ljudi ne zna da se kompanija Siemens trenutno ubraja u deset najvećih softverskih kompanija na svetu. Siemens, kao svetski lider u energetici, industriji, saobraćaju i medicini, koristi bogata znanja u navedenim sektorima širom sveta kako bi pomogao svojim partnerima u prevazilaženju modernih izazova.

Raduje me činjenica da najveće kompanije u Srbiji, koje su ujedno i naši najveći partneri, pokazuju izuzetnu inicijativu za primenu digitalnih rešenja. Ovde prvenstveno mislim na EPS i NIS. Potpuno sam uveren da Srbija ni najmanje ne zaostaje sa primenom digitalnih rešenja za zemljama u regionu, pa čak ni za najrazvijenijim zemljama, bar kada su u pitanju veliki energetski sistemi sa kojima moj tim i ja sarađujemo. Konkretnije, rukovodstvo i vodeći inženjeri EPS-a (najveće energetske kompanije u regionu) prate najnovije trendove iz oblasti digitalizacije i ulažu ogromne napore kako bi primenili najmodernija rešenja i time unapredili svoje poslovanje.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • NAFTNA INDUSTRIJA U 2019. GODINI: Oprez kao trend
  • REZULTATI ANKETE NEMAČKO–SRPSKE PRIVREDNE KOMORE O AMBIJENTU ZA POSLOVANJE Poslovna klima bolja, ali je problem pravna sigurnost
  • OBJAVLJEN GODIŠNJI PLAN PORESKE KONTROLE ZA 2019. GODINU: Kontrole prema stepenu rizika poreskih obveznika
  • POSLOVNA SAZNANJA: Pravilo pet sekundi
  • ĐENERALI OSIGURANJE GENERALNI SPONZOR MEĐUNARODNOG SAJMA POLJOPRIVREDE Samo 12 odsto gazdinstava osiguralo useve
  • IZLOŽBA VAJARA RISTA MIHIĆA U BEOGRADSKOM HILTONU: Spoj umetnika i preduzetnika daje – čisto zlato
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. juna 2019.
Podelite ovaj tekst: