METRO HORECA CENTAR U BEOGRADU: Harmonija ukusa i izgleda hrane

Najvažnije je poznavati svojstva životnih namirnica, kako bi se dalјom obradom sačuvao i istakao ukus. Važne su i tehnike rada u pripremi hrane, koje su optimalne temperature čuvanja i pripremanja jela. Jer, odavno hrana nije samo ukus, već i vizuelni doživljaj

Milica Aleksić, rukovodilac Metro HoReCa centra

Svi tragaju za idealnim spojem ukusa u hrani i piću. Mnogo toga je bitno kada se jelo priprema i zato su važna kulinarska znanja koja se stiču, kao i tajne koje se prenose. Jedno od mesta gde se uči kako da se namirnice pravilno čuvaju i sačuvaju, pripremi i posluži od njih najukusnija hrana jeste Metro HoReCa centar u Srbiji. Ovo je jedan od centara u kome znanja polaznicima prenose najbolji šefovi kuhinja u Srbiji, ali i u svetu, a sve “pod budnim okom i varjačom” rukovodioca – Milice Aleksić, mastera hotelijerstva. Milica upravo završava doktorat, čija je uža naučna oblast bezbednost hrane u ugostitelјstvu, a tema usko vezana za alergene u hrani i njihove alternative.

– Potraga za sinergetskim spojem hrane i pića jeste glavna težnja svakog profesionalnog kuvara. Najvažnije je poznavati svojstva životne namirnice, kakav je njen kvalitet kako bismo dalјom obradom sačuvali i istakli njene primarne odlike – ukus i izgled. Naredni korak u kulinarskom znanju jeste poznavanje tehnika rada i temperatura koje su optimalne za očuvanje svih njenih korisnih sastojaka. Neophodno je poznavanje i zdravstveno-bezbednosnih parametara, a to znači temperature skladištenja ili načina distribucije – kaže za Magazin Biznis Milica Aleksić.

Odabir namirnica za pripremu hrane, kako ukazuje naša sagovornica, i te kako je bitan, ali je i stvar uverenja onog ko jelo priprema i konzumira. Danas je izbor namirnica veliki, jer su dostupne bukvalno iz celog sveta.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • NAFTNA INDUSTRIJA U 2019. GODINI: Oprez kao trend
  • REZULTATI ANKETE NEMAČKO–SRPSKE PRIVREDNE KOMORE O AMBIJENTU ZA POSLOVANJE Poslovna klima bolja, ali je problem pravna sigurnost
  • OBJAVLJEN GODIŠNJI PLAN PORESKE KONTROLE ZA 2019. GODINU: Kontrole prema stepenu rizika poreskih obveznika
  • POSLOVNA SAZNANJA: Pravilo pet sekundi
  • ĐENERALI OSIGURANJE GENERALNI SPONZOR MEĐUNARODNOG SAJMA POLJOPRIVREDE Samo 12 odsto gazdinstava osiguralo useve
  • IZLOŽBA VAJARA RISTA MIHIĆA U BEOGRADSKOM HILTONU: Spoj umetnika i preduzetnika daje – čisto zlato
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. juna 2019.
Podelite ovaj tekst: