Акције и отпремнине за нови посао

„Домаћа радиност Војиновић“ производи предмете и украсе за српске цркве и доказује да је велики рад најбоља гаранција за успех породичног бизниса

odpremnineАранђеловчанин Бранислав Војиновић је читав радни век провео у компанији „Књаз Милош“. Као младић радио је у стаклари, која је производила литарске флаше за пуњење буковичке киселе воде. После тога, радио је као возач све до 1991. године, када је отишао у заслужену пензију. Бранислав је један од ретких радника „Књаза“ који је новац од акција своје фирме уложио у нови посао – отварање породичне фирме.

– Мој син Милош је 18 година радио у ЈП Југопетрол у Аранђеловцу. И он је напустио фирму уз отпремнину. У почетку смо склапали предмете из црквеног програма за друге, а потом смо одлучили да заједничким средствима оснујемо породичну фирму „Домаћа радиност Војиновић“, у коју смо уложили више од 30.000 евра, прича за Економетар наш саговорник.

Тако су Војиновићи отпочели породични бизнис 2004. године у властитом објекту. Сада је бригу о производњи, пласману и другим бројним обавезама преузео Милош.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: