ЛИЗА РАДМИЛА БРАУН (BROWN): Нема лошег времена за бизнис

Добитница награде „Цвет успеха за жену змаја“ у категорији најевропскије фирме, у прошлих 17 година рада основала је фирме које се баве едукацијом, туризмом и продајом енглеског порцелана. Најновији бизнис план ове предузетнице, која је 45 година радила и живела у Енглеској, јесте производња вина и изградња антистрес насеља у близини Гуче

nema-loseg-vremenaЖивотна и предузетничка прича госпође Лизе Радмиле Браун може се уврстити у оне чији јунаци негују филозофију бизниса засновану на добро проученој стратегији, дугорочном плану развоја и креативном осмишљавању разноврсних идеја.

Отмена, али спонтана, тиха и ненаметљива, Лиза Радмила Браун је пуних четрдесет пет година живела и развијала бизнис у Енглеској, да би 1996. дошла у Београд и основала „Инглиш бук“ (The English book), фирму која је први ексклузивни дистрибутер иностране издавачке куће на територији бивших југословенских република – Oxford University Preseve English Language Teaching продукције.

Велики планови наше саговорнице, која у разговору за Економетар истиче да и даље подједнако живи и ради у Енглеској и Србији, почели су да се реализују у скромном пословном простору, у коме су били смештени канцеларија, књижара и магацин. Продаја реномираних уџбеника енглеског језика представљала је само део бизниса, јер је амбициозна и предузимљива Лиза Радмила Браун већ смишљала широку лепезу послова који се не би завршавали дебаклом.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: