JUDŽIN VILEMSEN, PEPSIKO: Srbija je centar naših operacija na Balkanu

Nedavno smo počeli da proizvodni program „Pardon“ iz Srbije izvozimo u Grčku. Sve je proizvedeno u Srbiji, samo se tamo pakuje i prodaje pod lokalnim, grčkim brendom. To je početna faza naše namere da dalje širimo ove proizvode van regije

Judžin Vilemsen

Srbija je među ekskluzivnom grupom zemalja u kojoj je američka, globalna kompanija Pepsiko (PepisCo), vlasnik fabrike Marbo Produkt u Bačkom Magliću, krenula 1. aprila sa nacionalnim konkursom “Koji je tvoj čipsi ukus”. Cilj ove kampanje je da potrošači imaju priliku da izaberu novi, omiljeni čipsi ukus, kao i što duhovitiji naziv predloženog ukusa.

Sredinom marta, pred početak ove kampanje, u Beogradu je boravio Judžin Vilemsen, predsednik kompanije Pepsiko za region jugoistočne Evrope, koji je u razgovoru za Magazin Biznis istakao da su ovakvi projekti realizovani u odabranim zemljama u svetu, među kojima su Velika Britanija, Holandija, Južnoafrička Republika, Australija. Svuda su zabeleženi veliki uspesi, pa se slično očekuje i u Srbiji.

„Srbija je centar naših operacija na Balkanu. Do sada smo postigli veoma dobar razvoj i očekujemo dalje napredovanje“, kaže Vilemsen i ističe značaj investicije koju je kompanija Pepsiko napravila pre tri godine u Srbiji kupovinom Marbo Produkta. „Tada sam radio u sedištu Pepsika u Ženevi i akvizicija mi je veoma dobro poznata. I sada, kao i tada, smatram da je to veoma dobar biznis sa velikim mogućnostima za dalji rast“, objašnjava Judžin Vilemsen.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: