OSMI VELIKI FORUM MENADŽERA SAM: Veća podrška domaćim investitorima

Tema panela bila je „Šta menadžeri očekuju od države i šta država može da očekuje od njih“, a učesnici su bili Nikola Pavičić, Milorad Sredanović i Bojan Radun. Specijalni gost Osmog foruma bio je dr Bojan Pajtić, predsednik Vlade AP Vojvodine

Osmi veliki forum menadžera Srpske asocijacije menadžera (SAM) održan je 17. marta 2011. godine u Novom Sadu, u velikoj sali Skupštine AP Vojvodina. Ovaj tradicionalni mesečni susret okupio je, prvi put u ovoj godini i prvi put van Beograda, privrednike, poslovne ljude, sadašnje i potencijalne članove SAM-a iz Vojvodine, kao i prijatelje asocijacije i predstavnike institucija. Specijalni gost martovskog Foruma bio je predsednik Vlade AP Vojvodina, dr Bojan Pajtić.

Prisutne je najpre pozdravila Maja Piščević, predsednica Upravnog odbora SAM-a, koja je istakla da su danas potrebni odgovorni, vredni, hrabri menadžeri, koji su spremni da brzo donose važne odluke.

– Od menadžera se danas očekuje da pomognu oporavak najpre kompanija u kojima rade, a zatim i čitave Srbije. Takvi ljudi su potrebni i SAM-u i Srbiji u kojoj danas nije lako biti dobar menadžer. Zato se mi povezujemo da pokušamo zajedno da rešimo neke probleme – rekla je Maja Piščević.

Ona je naglasila da Srpska asocijacija menadžera radi na intenzivnom dijalogu sa Vladom, članovi međusobno razmenjuju informacije i iskustva, a postoji i odlična saradnja sa svim evropskim komorama u Srbiji. Takođe, veoma je značajan rad na edukaciji, koju SAM omogućava svojim članovima kroz predavanja i diskusije sa najistaknutijim stručnjacima.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: