ANDREAS HASAPIS, EUROBANK EFG GRUPA: Za kreditiranje srpskog izvoza 215 miliona evra

Srpske kompanije i preduzetnici, uključujući izvoznike, mogu da nam se obrate i za direktne kredite kao podršku poslovanju i za trgovinske instrumente u formi garancije kao što su kreditna pisma uz izvozne ugovore

Andreas Hasapis

Eurobank EFG Grupa je obezbedila 1,4 milijarde evra u saradnji sa Evropskom investicionom bankom, Evropskom bankom za rekonstrukciju i razvoj i Međunarodnom finansijskom korporacijom, koja će biti iskorišćena za podršku izvozno orijentisanim kompanijama u regionu. Planirano je 800 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Rumuniji, Bugarskoj, Turskoj i Srbiji. O tome koji iznos od tih sredstava mogu da očekuju srpski izvoznici Andreas Hasapis, direktor transakcionog korporativnog bankarstva Eurobank EFG Grupe, za Magazin Biznis ističe:

– Naša saradnja sa te tri međunarodne finansijske institucije za cilj ima da obezbedi sredstva za širok spektar kompanija u Srbiji, bez obzira na veličinu i sektor u kome posluju, i potpuno je otvorena i za izvoznike. Srpske kompanije i preduzetnici, uključujući izvoznike, mogu da nam se obrate i za direktne kredite kao podršku poslovanju i za trgovinske instrumente u formi garancije kao što su kreditna pisma uz izvozne ugovore. Svaki pojedinačan zahtev ćemo proceniti i obezbediti uslugu vrhunskog kvaliteta.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: