JOŽEF VARADI, WIZZ AIR: Još ćemo investirati u srpsko tržište

Od juna prošle godine iz Beograda smo prevezli 87.000 putnika i prodali 131.000 karata, uz veoma konkurentne cene. Sa otvaranjem baze u Srbiji uvodimo još pet linija i planiramo da prevezemo oko 290.000 putnika godišnje

Jožef Varadi

Predstavnici mađarskog Wizz Air-a, vodeće niskotarifne aviokompanije u centralnoj i istočnoj Evropi, održali su 29. marta konferenciju za medije na kojoj su najavili početak rada svog operativnog centra u Beogradu, trinaestog po redu u Evropi. Kompanija uvodi u svoju flotu novu letelicu tipa Erbas A320 za pet novootvorenih linija, pa će sada sa beogradskog aerodroma leteti ka ukupno devet evropskih gradova.

„Ako stvari nastave da se odvijaju u pravom smeru, spremni smo da dalje investiramo na ovom tržištu“, kaže u razgovoru za Magazin Biznis Jožef Varadi, direktor Wizz Air-a.

• Zašto (i koliko) je Beograd atraktivna lokacija za Wizz Air?

– Pre svega, Beograd je veliko i još uvek nedovoljno iskorišćeno tržište, ako posmatramo njegovu veličinu i ponuđene usluge. Zato smo smatrali da tu ima prostora i za nas. Inače, kada izađete van Evropske unije regulativa se prilično razlikuje, tako da sve ostaje predmet bilateralnih dogovora, izbora destinacija. Mislim da Srbija može da bude liberalnija kada je reč o ovim temama. Mi smo ipak uspeli da rešimo sva pitanja veoma efikasno i zato sada otvaramo naš operativni centar u Beogradu.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: