„КАРАЂОРЂЕВ ВАЈАТ“: Уместо сувенира, домаћи хлеб

У срцу Шумадије, у селу Орашац, недалеко од места подизања Првог српског устанка 1804. године, породица Бабић изградила је прелепо етно село

karadjordjev-vajatАранђеловчанин Драган Бабић радио је 20 година у познатом хотелу Буковичке бање „Извор“, где је 14 година била запослена и његова супруга Славица. Почео је као конобар и завршио као директор хотела.

– Када је хотел „Извор“ 2002. године приватизован, супруга и ја узели смо отпремнину од укупно 2.800 евра и одлучили да кренемо у породични бизнис – прича Бабић за Економетар. На наслеђеном имању у Орашцу, недалеко од Маричевића јаруге, где је Карађорђе подигао Први српски устанак, отворили смо мањи ресторан. У посао су били укључени мајка Томанија, покојни отац Душан, брат Зоран и синови Милорад и Ненад. Посао је добро кренуо, гости су стизали из свих крајева Србије и солидно смо пословали. Зарађен новац улагали смо у нове објекте. Од државе нисмо добили ниједан тражени кредит – објашњава наш саговорник.

Данас, етно село „Карађорђев вајат“ у предивној природи има ресторан (80 места), терасу (90) и пространо двориште са 100 места. Ту је и пет вајата, старих преко 150 година, у којима има 12 лежајева. Гости у њима могу да осете дух старих времена, уз потпуни модерни комодитет: клима уређаје, интернет и најсавременије апарате за потпун комфор.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: