KAROLJ LAJKO, OMV SRBIJA: Liberalizacija tržišta je, ipak, počela

OMV grupacija ima proizvodne kapacitete u regionu i stoga je logično da ćemo imati koristi od režima slobodnog uvoza naftnih derivata, ali na formiranje cene goriva u maloprodaji utiče nekoliko komponenti tako da ne možemo da predvidimo uticaj na krajnju maloprodajnu cenu

Karolj Lajko

Moj osnovni cilj biće dodatno jačanje pozicija kompanije i to prvenstveno kroz povećanje broja benzinskih stanica i zadržavanje visokog nivoa kvaliteta usluga, po čemu smo prepoznatljivi na tržištu. Još jedan od glavnih zadataka je povećanje tržišnog udela u maloprodaji u Srbiji – ovako Karolj Lajko, generalni direktor kompanije OMV Srbija, imenovan na ovu poziciju 1. januara 2011. godine, objašnjava svoje i glavne aktivnosti kompanije u narednom periodu.

U razgovoru za Magazin Biznis, on objašnjava kako namerava da ostvari zacrtane ciljeve i šta za OMV Srbija znači slobodan uvoz naftnih derivata koji je u našoj zemlji uveden od 1. januara. Takođe, govori i o rezultatima austrijske kompanije posle tačno deset godina poslovanja u Srbiji, kao i o planovima za dalji razvoj.

• Kako nameravate da, sada kao generalni direktor, doprinesete razvoju mreže OMV-a i poboljšanju maloprodajnog rezultata kompanije?

– Već devet godina sam zaposlen u OMV Srbija. Svoje angažovanje u kompaniji započeo sam na poziciji gastro menadžera, da bih 2004. godine postao menadžer podrške odeljenju prodaje (Sales support), a 2006. sam promovisan u menadžera prodaje. Na ovoj poziciji sam ostao sve do kraja 2010. godine.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: