MIOMIR NIKOLIĆ, ZDRAVLJE ACTAVIS: Veća proizvodnja i izvoz

Uvođenje GMP standarda 2008. godine, omogućilo je leskovačkoj fabrici značajno povećanje izvoza i proizvodnju novih preparata koji su se ranije proizvodili u drugim Actavisovim fabrikama

Miomir Nikolić

U 2010. godini ostvarili smo pozitivan poslovni rezultat koji pokazuje da smo poslovali značajno uspešnije nego u prethodnoj godini, kaže u razgovoru za Magazin Biznis Miomir Nikolić, generalni direktor fabrike lekova Zdravlje Actavis.

– Iako su prethodne dve poslovne godine bile teške i pune izazova, zadovoljni smo što smo potvrdili sposobnost da prevaziđemo i najteže udarce globalne recesije. Osim toga, uspeli smo da privedemo kraju jedan veoma važan razvojni projekat, a to je nov pogon za proizvodnju tečnih preparata – navodi Nikolić.

U Zdravlju Actavis svakako ne bi postigli ovakve rezultate da nisu među prvim proizvođačima u Srbiji implementirali najviše evropske standarde u proizvodnji lekova. Uvođenje GMP standarda 2008. godine, omogućilo je leskovačkoj fabrici značajno povećanje izvoza i započinjanje proizvodnje novih preparata koji su se ranije proizvodili u drugim Actavisovim fabrikama.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: