RESTORAN KAKVOG NEMA: Veramente ubava Kakalamba

U restoranu Lorenco & Kakalamba Zvonimir Đorđević je ostvario svoj dugogodišnji san: da spoji atmosferu i hranu renesansne Firence i postojbine svojih predaka – Pirota

Možete li da zamislite romantici sklonog kavaljera koji bi izabranicu svog srca na posebnu večeru pozvao u Centar za modernu “deselepojede“ medicinu i ishranu? Mislila bi, sirota devojka, da je, bar za trenutak, s uma sišao, sve dok ne bi zakoračila u prostor kakav se, sasvim sigurno, ne može videti baš nigde u svetu. Ovu ocenu potvrđuju mnogobrojni posetioci restorana Lorenco & Kakalamba koji su Sanja i Zvonimir Đorđević podarili Beograđanima i gostima srpske prestonice pre samo pet meseci.

Neverovatan spoj suprotnosti

Ambijent ovog restorana i jelovnik koji se nudi gostima teško je opisati rečima. Temelje se na životnoj priči Zvonimira Đorđevića (inače osnivača i vlasnika distributerske filmske kuće Tuck Vision) i njegovoj sklonosti ka protivrečnostima, dvojnosti, suprotnostima. Kaže kako su ga, kroz ceo život, zanimale dijametralno suprotne stvari, pa se tako dugo taložila ideja o naizgled neverovatnom spoju renesansne Firence i postojbine njegovih predaka, Pirota.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: