РАЗВОЈ ТУРИЗМА У ЕТНО СЕЛУ ГОСТОЉУБЉЕ: Корак по корак до десет вајата

Домаћинство Луковић је пре петнаест година приход остваривало захваљујући сточарству и пољопривредним производима, a 2002. године је проширило делатност на сеоски туризам. Придружила им се породица Средићи сада на падинама планине Маљен постоји етно село са занимљивом туристичком понудом

Марија и Жељко Средић са децом Невеном и Вукашином

Етно село Гостољубље на Дивчибарама очарава лепотом природе али и изузетним пројектима од којих зависи успех сеоског туризма. Смештено на јужним падинама Маљена у селу Мионица, удаљеном 15 километара од Косјерића, Гостољубље је заслугом даровитих домаћина претворено у туристички рај. Име овом етно селу дао је некад популарни ентузијаста за сеоски живот и рад Захарије Трнавчевић, који је као истакнути новинар, много учинио за развој пољопривреде у нашој земљи.
Домаћинство Милете и Милике Луковић, које је приход остваривало захваљујући сточарству и пољопривредним производима, 2002. године је проширило делатност на сеоски туризам. Они су прве госте смештали у својој лепој и пространој кући са четири собе и два купатила. Истовремено, стари вајат је уређен у традиционалном стилу и био је атрактиван за све госте.

Прихватили драгоцене савете

Када се ћерка Марија, са дипломом Економског факултета (одсек туризам) вратила у кућу својих родитеља са супругом Жељком Средићем, који је четрнаест година био запослен у Фабрици коже у Ужицу (радио на маркетингу и продаји), 2006. донета је одлука да се цела породица посвети развоју и унапређењу сеоског туризма. Млади брачни пар има двоје деце Невену (9) и Вукашина (6).
– Било је то у почетку као да идете грлом у јагоде, али сплетом повољних околности и уз искрену подршку људи који су на прави начин и у право време знали да нам пренесу драгоцене информације и да укажу на могућности бизниса којим желимо да се бавимо, успели смо да после једанаест година унапредимо туристичку делатност. Савете и подршку посебно нам је давао покојни Захарије Трнавчевић, говори за Економетар Жељко Средић.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Српско-грчки пословни форум за бољу сарадњу
  • ШВЕДСКИ БРЕНД ХРАНЕ ЗА КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ „ХУСЕ“ ОВЕ ГОДИНЕ ОБЕЛЕЖАВА 30 ГОДИНА РАДА: Достава хране за љубимце на кућну адресу
  • ДОДЕЉЕНА ЈУБИЛАРНА ДЕСЕТА НАГРАДА ЗА ФИЛАНТРОПИЈУ: Хемофарм добио националну награду
  • ЖИВOTНO OСИГУРAЊЕ У ВИНEР ШTEДИШE OСИГУРAЊУ У СРБИJИ: Предности прoгрaма мeшoвитoг oсигурaњa живoтa 3Д
  • Фељтон: Звонимир Павлек: Успешна трговина Проучавајте купце и конкуренцију
  • Следећи број Економетра излази 7. марта 2017.
Podelite ovaj tekst: