КАКО ЈЕ СТВОРЕНА ЛА ГРУПАЦИЈА: Увек спремна на нов креативни подухват

Катарина Тасковић је више од две деценије провела радећи у индустрији меса, а онда је одлучила да покрене потпуно нове бизнисе у области моде и превентивне медицине. Тако су почетком ове године настали модни бренд La Mokosh и центри за негу лепоте и превентивну медицину La Medic. Сви њени бизниси, међу којима су и ресторани La Chicken House и продавнице Ла мама, послују однедавно у оквиру Ла Групације

Катарина Тасковић

Још током студија на Пољопривредном факултету где се образовала за технолога производње меса, Катарина Тасковић је са родитељима покренула кланицу пилића у Панчеву. Било је то пре двадесетак година.

– Моји родитељи су се дуго бавили трговином пилићима, чак смо сестра и ја врло младе продавале пилиће на београдским пијацама. Они су ме и усмерили да се упишем на Пољопривредни факултет. Током студија предложила сам да унапредимо посао и отворимо кланицу за пилиће, што смо и урадили – прича Катарина за Економетар о почецима предузетничког живота.

Производња и прерада меса

У међувремену је почела да се бави и трговином пилићима, да конкурише на државне тендере и гради богату листу институција које је снабдевала. Покренула је и Пилећи дућан, а продавнице су углавном отваране на пијацама на којима се продају пилеће месо и готова јела. Убрзо након тога отворила је и експрес ресторане под истим именом.

– Пилећи дућани настали су када сам постала мајка сина Леа и ћерке Кларе, између којих је разлика свега годину дана. Када сам схватила да морам да почнем да кувам и да ћу то радити без накнаде, решила сам да отворим продавнице са готовим јелима и самоуслужне ресторане из којих бих увек могла да поручим свеже и здраве оброке за породицу – прича Катарина како је добила идеју.

Дакле, није реч о класичним ресторанима са услугом конобара, али ни ресторанима брзе хране.

– Направили смо пријатан ентеријер и амбијент, долазило нам је много породица, а најпознатији смо постали по пилећој чорби. Рекла бих да су то урбани ресторани који су уобичајени на западу. Верујем да ће тај концепт и код нас постати све популарнији иако је наш први ресторан отворен још пре 11 година у склопу Авив Парка у Панчеву – објашњава она.

Podelite ovaj tekst: