Економиста и инжењер праве сладолед у центру Београда

У предвечерје избијања пандемије, Младен Стојсављевић и Ромоло Бионди отворили су сладоледарницу Бубамара у центру главног града. Производе врхунски сладолед, иако обојица пре тога нису имали искуство у тој области. Онлајн пословање и достава у време короне су одлично функционисали и обојица сматрају да ће се то тешко поновити

Младен Стојсављевић

Идеја о покретању сопственог бизниса повремено се јављала Младену Стојсављевићу (33) док је студирао маркетинг и менаџмент у Београду и касније када је отишао на усавршавање у Италију. У разговору са вршњацима, правио је бизнис планове: да отворе кафић новог концепта у главном граду Србије или да производе кастом грамофоне које би “шипингом” продавали широм света. Са колегом са мастер студија Пјетром, покушао је да извози српску ракију у Италију…

Међутим, тек када је крочио у тридесете, са дипломом мастера из интернационалног бизниса универзитета Cattolica Del Sacro Cuore из Милана, вишегодишњим стажом у светским корпорацијама, могао је да уђе у предузетништво кроз област о којој до пре неку годину није знао апсолутно ништа.

Младен је данас сладолеџија и власник ђелатерије Бубамара у родном граду, Београду. Пословни партнер и сувласник је Италијан – његов некадашњи претпостављени менаџер – Ромоло Бионди.

Пре отварања локала морао је да савлада тајне прављења ледене посластице. Учио је од Микелеа, врхунског мајстора са вишедеценијским искуством у сеоцу близу Салерна.

– Дођите кад год вама одговара. За нас, током лета нема одмора. Стално сам у радњи, кратко је гласио договор када смо се чули са Младеном, крајем јула, да прецизирамо разговор за Економетар.

Из Бубамаре, смештене у срцу Београда, на почетку Косовске улице, ипак, мало смо се изместили. Јер, најмлађе муштерије када уђу по омиљену куглу, са родитељима, бакама, декама, не зна се шта више нагони на гласно одушевљење: царство укуса или кутак са интерактивном, дрвеном таблом за играњац.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЗАШТО ЈЕ НЕОПХОДНО УВОЂЕЊЕ БЕЗБЕДНОСНИХ ПРОЦЕДУРА: Да ли је ваш пословни сајт гранитна тврђава или кула од песка
  • JEДИНСТВEНИ ПРИСТУП У OДOБРAВAЊУ СТAМБEНOГ КРEДИТA ЗA ПРEДУЗEТНИКE: До стана брзо и повољно
  • ПРИПРЕМА СЕ ЈУБИЛАРНА 10. ГЕНЕРАЦИЈА МЛАДИХ ЛИДЕРА: Како Делта ствара лидере
  • МАПА РегМПРР О ПОДСТИЦАЈИМА РЕГИОНАЛНОГ РАЗВОЈА У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ 2021. ГОДИНЕ: Помоћ државе привреди, аграру и институцијама
  • ДРУГИ ЦИКЛУС ПРОГРАМА ПОДСТИЦАЊА ЗАПОШЉАВАЊА МЛАДИХ: Позив компанијaма да се укључе у програм „Моја прва плата“
  • Следећи број Економетра излази 5. октобра 2021.
Podelite ovaj tekst: