Српски Видеоболт за Инстаграм, Јутјуб и Фејсбук

По повратку из Канаде, где је радио на специјалним ефектима холивудских блокбастера, Момчило Стојковић 2016. основао Видеоболт са пријатељима Игором Халиловићем и Угљешом Стојановићем. Данас их је 16 у тиму, имају мрежу са више од 100 спољних аутора из света, пола милиона корисника и константно бележе раст

Кораци од седам миља уследили после АБЦ акцелератора и инвестиције од пола милиона евра SouthCentral Ventures-а

Момчило Стојковић, Игор Халиловић и Угљеша Стојановић пријатељи су од тинејџерских дана. Сва тројица су 91. годиште, из Београда, бивши студенти Рачунарског факултета. Пословни пут укрстио им се пре пет година када се Момчило вратио из Канаде где је завршио Ванкуверску филмску академију и напустио посао у великом филмском студију, у коме је радио на специјалним ефектима за блокбастере, попут „Пирати с Кариба 5“, „Икс мен – апокалипса“.

Идеју о спајању дизајна и природних наука, аутоматизацији репетитивних операција неопходној у креирању савремених видеа поделио је са Игором и Угљешом. Те 2016. непрекидно су, више од шест месеци, као у карантину, развијали MVP софтвера (minimum viable product) и платформа Видеоболт је почела са радом исте године.

Понудили су видео темплејте премијум квалитета које може свако да користи за своје потребе; прилагођава их каналима где жели да их дистрибуира (сајтови, друштвене мреже, Јутјуб…) и редизајнира тако да буду уникатни више пута, у различитим индустријама и све то без специјалног знања за видео едитинг и без скупих софтвера, рачунара са „алаткама“ за видео производњу.

Али, као у свакој стартап причи, нада да ће чим изађу у онлајн етар почети да зарађују – није се испунила.

Нису ни они поклекли. Верујући да имају најбоље решење за реалан проблем који мучи професионалце-креаторе видео темплејта, решили су да оду у акцелератор и савладају недостајућа пословна знања.

– Знали су да имају добар производ али су им недостајала бизнис знања. Почели су да уче шта је customer care, како се формира ценовник, кренули да мењају неке ствари на платформи. Довели су још двојицу колега што је утицало да је софтвер наредне две године почео да доноси зараду, али и даље не онолико колико су очекивали, прича Олга Мирковић Максимовић, извршна директорка, која се тиму Видеоболта прикључила почетком 2020.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ЗАШТО ЈЕ НЕОПХОДНО УВОЂЕЊЕ БЕЗБЕДНОСНИХ ПРОЦЕДУРА: Да ли је ваш пословни сајт гранитна тврђава или кула од песка
  • JEДИНСТВEНИ ПРИСТУП У OДOБРAВAЊУ СТAМБEНOГ КРEДИТA ЗA ПРEДУЗEТНИКE: До стана брзо и повољно
  • ПРИПРЕМА СЕ ЈУБИЛАРНА 10. ГЕНЕРАЦИЈА МЛАДИХ ЛИДЕРА: Како Делта ствара лидере
  • МАПА РегМПРР О ПОДСТИЦАЈИМА РЕГИОНАЛНОГ РАЗВОЈА У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ 2021. ГОДИНЕ: Помоћ државе привреди, аграру и институцијама
  • ДРУГИ ЦИКЛУС ПРОГРАМА ПОДСТИЦАЊА ЗАПОШЉАВАЊА МЛАДИХ: Позив компанијaма да се укључе у програм „Моја прва плата“
  • Следећи број Економетра излази 5. октобра 2021.
Podelite ovaj tekst: