Ljubitelji četvorotočkaša pred izborom – lizing ili kredit

Tradicionalno, i ovog marta od 22. do 31. biće održan Međunarodni salon automobila, najstariji i najreprezentativniji regionalni događaj u sektoru automobilske industrije, kao i Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme.

Rols-Rojs kulinan

Najavljen je dolazak čak 400 direktnih i indirektnih izlagača iz tridesetak zemalja. Pred očima posetilaca će se naći kompletna ponuda za drumski saobraćaj, automobilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i ponuda banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava.

Statistika pokazuje da je u Srbiji skoro 4.000 novih vozila više prodato 2018. godine u poređenju sa 2017. godinom, ali je to tek polovina od broja prodatih novih vozila pre jedne decenije. Ipak, i auto-kuće, banke, lizing kompanije i osiguravači su optimisti i očekuju da će ova godina nadmašiti prethodnu.

Tržište novih vozila poslednjih godina beleži konstantan rast tako da je tokom 2018. godine prodato 30.730 novih vozila, od čega 24.687 putničkih i 6.043 laka komercijalna vozila. Broj kupljenih novih vozila u 2017. bio je 26.879, što je, prema podacima uvoznika vozila i delova, za 15,54 odsto više nego 2016. godine. Daleko smo od 2008. godine, pred početak ekonomske krize, kada je u Srbiji prodato 57.000 novih vozila. Daleko, ali ne i nedostižno.

Cene vozila i ceo finansijski paket prilikom kupovine su sve povoljniji, a samim tim i pristupačniji kupcima.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • KOMPANIJA MINECO: RUDARSTVO U SRBIJI IMA PERSPEKTIVU: Zbog električnih vozila, bakar postaje sve značajniji
  • ODGOVOR ENERGETSKOG SEKTORA NA IZAZOVE DIGITALIZACIJE: Ljudi su u centru svih promena
  • IZ BANKARSKOG UGLA: Kako su povezane finansije i lična sreća
  • ISKOSA GLEDANO: Imate li vi nekog rođaka funkcionera?
  • TV SLIKE I PRILIKE: Osmeh najmlađe milijarderke
  • DIGITALNI VODIČ: Savitljivi telefoni – nužnost ili prestiž
  • NICOLAS HORKY, PARTNER U SNH CONSULTING: Srbiji nedostaju poslovni hoteli
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. aprila 2019.
Podelite ovaj tekst: