Локомотиве заменио грађевинском столаријом

Небојша Коцић је од радионице у приземљу породичне куће за неколико година стигао до фабрике од хиљаду квадрата. Ту се месечно произведе преко хиљаду врата и прозора високог степена енергетске ефикасности

gradjevinska-stolarijaОснивач и власник фирме „Todor com“ из Ниша, електроинжењер Небојша Коцић радио је деветнаест година у погону „Локомотиве“, некадашњег гиганта МИН. Када је крајем прошлог века овај колос почео да посустаје, почео је да размишља о алтернативном послу, па је тако дошао на идеју да му дотадашњи хоби постане главно занимање. Његов деда био је столар, па је и Небојша заволео дрво које га, каже, оплемењује. У почетку је правио намештај за себе и своје пријатеље, а онда је кренуо са грађевинском столаријом и 2002. године основао фирму „Todor com“. У почетку је то била мала радионица у приземљу породичне куће у нишком насељу Ледена стена, али се фирма из године у годину ширила. Зато је Коцић на имању у оближњем Доњем Међурову подигао фабрику од хиљаду квадрата на два нивоа у којој се месечно направи и до хиљаду врата и прозора, високог степена енергетске ефикасности.

– Почели смо у радионици на педесетак квадрата, али смо се из године у годину ширили за по двадесетак посто. И у овој области постоји конкуренција, па ако желиш да опстанеш, мораш да се развијаш. На сеоском домаћинству у Доњем Међурову доградили смо један објекат у две етаже за производњу дрвене столарије, собних врата, прозора, имамо погон за ПВЦ столарију, као и погон за брикетирање. У производњи ПВЦ и дрвених прозора постигли смо високе стандарде и сада подижемо ниво енергетске ефикасности, прича за Економетар Небојша Коцић.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ НА МБА ПРОГРАМЕ COTRUGLI BUSINESS SCHOOL Освојите једну од 12 стипендија
  • НАЈБОЉА ТЕХНОЛОШКА ИНОВАЦИЈА 2013. „Смартинг“ за бољи рад мозга
  • ПОМОЋ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ И ВЛАДЕ ШВАЈЦАРСКЕ ЗА ЈУГ И ЈУГОЗАПАД СРБИЈЕ За женско предузетништво око 62.000 евра
  • СВЕЧАНО ОТВОРЕН ХОТЕЛ КРАУН ПЛАЗА БЕОГРАД Нови бисер Делте и Београда
  • НИКОЛА ЛУКИЋ: ПЕЊАЊЕ УЗ ЛИТИЦУ (4) У стилу „пит бул теријера“
  • ИСАК К. АДИЖЕС: АДИЖЕС О МЕНАЏМЕНТУ (11) Шта привреду чини успeшном
  • ПРЕДСТАВЉАМО НАЈНОВИЈА ИЗДАЊА У ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ Нови модел за оцењивање запослених
  • Следећи број Економетра излази 4. марта 2014.
Podelite ovaj tekst: