MIHAILO STANIŠIĆ, ŠTRAUS ADRIATIK SRBIJA: Kriza je pravo vreme za investiranje

Domaća utakmica na tržištu kafe ne odudara mnogo od drugih tržišta. I na internacionalnom nivou postoji rivalitet uglavnom između dva jaka brenda. I u Srbiji je slična situacija. Mislim da je dobro imati dva velika igrača, jer kad imate takvu situaciju na tržištu, stalna je borba u osvajanju potrošača, kroz inovacije

Mihailo Stanišić

Dočekao me je miris kafe, porodična atmosfera, emocije ljudi koji su vezani za kompaniju i znao sam – to je to.

Ovako je Mihailo Stanišić, novi generalni direktor kompanije Strauss Adriatic Srbija, proizvođača kafe brenda Doncafé, opisao svoj dolazak na novu menadžersku poziciju u julu ove godine. Stanišić je do polovine ove godine bio direktor prodaje u kompaniji Wrigley d.o.o. u Srbiji. U prošlih 15 godina, Mihailo Stanišić je obavljao menadžerske funkcije na teritoriji Srbije i Ex-Jugoslavije i doprineo izuzetnim rezultatima na polju plasmana i prodaje proizvoda kompanije.

– Privukao me je miris kafe, kao u našoj novoj kampanji „Miriše na dobro – miriše na Doncafé“ – kaže Stanišić u razgovoru za Magazin Biznis, odgovarajući na naše pitanje o dolasku na čelo kompanije Strauss Adriatic i planovima razvoja ove kompanije. – Za svakog menadžera veoma je važno da uči i da se okreće novim izazovima. U kompaniji Strauss Adriatic započeti su procesi realizacije nove brend strategije. Zato mi se čini da sam došao u pravom trenutku, jer smo još razmišljali u kom pravcu treba nastaviti dalje. Da li nastaviti u starom stilu ili napraviti zaokret. Ključna inicijativa mog tima i mene bila je da napravimo potpuni zaokret i za to smo dobili podršku glavnog menadžmenta Strauss grupe. U sinergiji mog iskustva iz FMCG posla i velikog iskustva mog novog tima u marketingu kafe, dobili smo dobitnu kombinaciju.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: